Ρωσικό ΥΠΕΞ – Ζαχάροβα: «Πλήρως δεσμευμένη» η Μόσχα να αποφύγει έναν πυρηνικό πόλεμο- Η Δύση έχει κάτι να κρύψει.


Η Μόσχα δήλωσε σήμερα πως παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» στην αρχή να μην επιτρέψει ποτέ να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος, ενώ έχουν αυξηθεί οι φόβοι για ενδεχόμενη δραματική κλιμάκωση στη σύγκρουση με την Ουκρανία, που διαρκεί ήδη επτά μήνες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως η θέση της Μόσχας -ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος- δεν έχει αλλάξει.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως πως «δεν μπλοφάρει» σχετικά με την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης σήμερα πως είναι «αδιανόητο» να προχωρήσει χωρίς ρωσική συμμετοχή η έρευνα για τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Δύση δημιουργεί εσκεμμένα εμπόδια στην έρευνα και πρόσθεσε πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι η Δύση έχει κάτι να κρύψει.

Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα ρητά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στους αγωγούς, η οποία είναι πιθανό να τους θέσει μόνιμα εκτός λειτουργίας.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης σήμερα πως η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου έχει στόχο να αυξηθούν τα κέρδη δυτικών εταιρειών.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ρωσία θα απαντήσει επαναδρομολογώντας τις ενεργειακές προμήθειές της και αποκλείοντας απ’ αυτές τις δυτικές χώρες που επιβάλλουν πλαφόν.

Σχετικό θέμα: «Πριν χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα οι Ρώσοι θα κάνουν δοκιμή» – Τα πάντα για το «όπλο της αποκάλυψης» του προέδρου Πούτιν

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.