Εβδομήντα ένα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα εντοπίστηκαν στη Ρόδο


Εβδομήντα ένα ελαιόδεντρα με ηλικία που υπερβαίνει τα 400 χρόνια, από τα οποία εννέα είναι μεγαλύτερα των 800 ετών και ένα πιθανόν να υπερβαίνει τα 2.000 χρόνια, κατέγραψαν στη Ρόδο οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να προστατευθούν και να αναδειχθούν τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα.

Στην σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν περίπου 45 πολίτες και οι αρχικές δηλώσεις αφορούσαν περί τα 500 δέντρα. Από αυτά, όπως δήλωσε ο γεωπόνος, Σάββας Μαστόρου, εκτιμήθηκαν σε αυτή τη φάση τα 166 και 71 χαρακτηρίστηκαν υπεραιωνόβια. Αρκετά βρέθηκαν στο Βάτι και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ρόδου, κοντά σε εκκλησάκια και σε όχθες ρεμάτων.
Το επόμενο στάδιο για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε δέντρου, για να προχωρήσει η περίφραξη και η ανάδειξη, με πληροφοριακό υλικό για το κάθε ένα.

«Η έρευνα ολοκληρώθηκε για το νησί της Ρόδου. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα νησιά» δήλωσε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και υπεύθυνος Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζανεττίδης, που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, όταν άγνωστοι έκοψαν και κατέστρεψαν μια τεράστια υπεραιωνόβια ελιά σε χωριό της Ρόδου πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.