Φίδια «έζωσαν» νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη - «Λουκέτο» για έρευνες-Ακίνδυνα εντελως

 

Φίδια  «έζωσαν» νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη - «Λουκέτο» για έρευνες-Ακίνδυνα εντελως 


Φίδια εντοπίστηκαν, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο Βασιλουδίου στον Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους γονείς των μαθητών και να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του σχολείου.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Πατσιαλάς «πρόκειται για εντελώς ακίνδυνα φίδια. Όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής-ερπετολόγος, είναι σπιτόφιδα τα οποία θεωρούνται εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά καταλαβαίνουμε τους λόγους της αναστάτωσης, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες».

Έρευνες για τον εντοπισμό του «μαγνήτη» φιδιών

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι τα πρώτα φίδια βρέθηκαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο δήμος άμεσα κάλεσε συνεργείο, το οποίο απολύμανε το κτήριο και τοποθέτησε απωθητικά και παγίδες. Από τα πρώτα τρία φίδια που βρέθηκαν στο κτήριο, μόνο το ένα ήταν ζωντανό.

«Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το σημείο από όπου εισχώρησαν τα φίδια, καθώς μετά την απολύμανση ήταν όλα σφραγισμένα. Θα συνεχίσουμε από αύριο τις έρευνες για να εντοπίσουμε από που εισχώρησαν τα φίδια και τι είναι αυτό που τα ελκύει» σημείωσε.

Αναστολή εργασίας και σκέψεις για μεταφορά των μαθητών

Τέλος ο κ. Πατσιαλάς τόνισε ότι «το νηπιαγωγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ από τη δημοτική αρχή υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά των μαθητών σε άλλο κτήριο. Αυτό όμως είναι δύσκολο γιατί πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ο οποίος θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την στέγαση παιδιών. Είναι μόλις τρεις μαθητές, ωστόσο δεν έχει σημασία, πρέπει να βρεθεί λύση».
GRTimes 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.