Δεν παραιτείται από βουλευτής ο Ανδρέας Πάτσης παρά τις πιέσεις που δέχεται !!





Αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Γιάννη Μπούγα, για παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο διαγραφείς από το κόμμα της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης.

Ο βουλευτής Γρεβενών απέρριψε τις πιέσεις ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσει να ασκεί τα βουλευτικά του καθήκοντα ως «ανεξάρτητος» εκτός βεβαίως και εάν εκπέσει από αυτό λόγω νομικών κωλυμάτων καθώς, όπως φαίνεται, με τις σκοτεινές «επενδυτικές» δραστηριότητές του  δείχνει να έχει παραβιάσει όσα υπαγορεύει το σύνταγμα  για τους βουλευτές, όπως π.χ. το άρθρο 57 του Συντάγματος που αναφέρει ρητώς πως η βουλευτική ιδιότητα είναι «ασυμβίβαστη» με τα έργα ή την ιδιότητα του εταίρου, μετόχου, ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους Δ.Σ. ή γενικού διευθυντή ή αναπληρωτών διευθυντών μίας επιχείρησης. Χαρακτηριστικές είναι εδώ οι συμβάσεις που διατηρούσαν οι εταιρίες του Πάτση με δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς με πρώτα τα ΕΛ.ΤΑ., ο διευθυντής των οποίων, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, αναγκάστηκε να παραιτηθεί την Τρίτη για «λόγους ευθιξίας».

Πέρα από τα συνταγματικά ζητήματα υπάρχουν και νομικά ζητήματα καθώς οι βουλευτές και δημόσιοι λειτουργοί απαγορεύεται να έχουν (άμεση ή έμμεση) συμμετοχή σε εταιρία με έδρα στο εξωτερικό (γεγονός που τιμωρείται με διετή κάθειρξη και πρόστιμο έως μισό εκατομμύριο ευρώ).

Ο ίδιος βουλευτής, πάντως, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 «πέταξε» το μπαλάκι στην ηγεσία του έως πρότινος κόμματός του, λέγοντας ότι η επιχειρηματική δραστηριότητά του ήταν γνωστή όχι μόνον στη Ν.Δ. αλλά «σε όλη την Ελλάδα».

Η υπόθεση Πάτση βγήκε χτες μετά τις νέες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον πλουτισμό του από «κόκκινα» δάνεια» εκατοντάδων ακινήτων αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που καταγγέλλεται ότι τα αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους. Κατηγορείται επίσης και για απευθείας αναθέσεις κοντά στο 1 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έχει εισπράξει μέσω ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.