Ανησυχία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας- ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ;;;


Με προσκόμματα κι αγκυλώσεις προβλέπουν ότι θα υλοποιηθεί η εφαρμογή του μέτρου της ψηφιακής κάρτας στο σύνολο του ιδιωτικού εργασιακού χώρου από 1ης Νοεμβρίου, οι φοροτεχνικοί – λογιστές και οικονομολόγοι σε Ροδόπη και Ξάνθη, καθώς καθημερινά γίνονται αποδέκτες παραπόνων από την πλευρά των εργοδοτών, από τη μια λόγω της έλλειψης ενημέρωσης και από την άλλη λόγω του ορατού κινδύνου αύξησης των εξόδων τους κατά την εφαρμογή του μέτρου (αγορά προγράμματος αποθήκευσης – ορισμού υπευθύνου μόνο για τον έλεγχο).

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, Ειρήνη Μπατζακίδου, η έλλειψη ενημέρωσης στους άμεσα ενδιαφερόμενους δημιουργεί προβλήματα και στους ίδιους, αλλά το σπουδαιότερο στην εφαρμογή του μέτρου γι’ αυτό το λόγο κρίνεται σκόπιμη από την πλευρά της η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας τόσο για την υποβολή του Ε4 (Ετήσιος Πίνακας Προσωπικού), όσο και της απογραφικής διαδικασίας του προσωπικού για την εφαρμογή του μέτρου.

Παράλληλα, όπως εξήγησε μιλώντας στο ertnews.gr, τη δήλωση του κάθε εργαζόμενου μέσω εφαρμογής στο κινητό του ότι είναι παρόν στην εργασία θα πρέπει να την αποδέχεται με αντίστοιχη εφαρμογή ο εργοδότης, ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει τι γίνεται σε περίπτωση: απουσίας, άδειας, ασθένειας του τελευταίου ή εκ των πραγμάτων αδυναμίας τους (λόγω εργασίας σε άλλο χώρο).

Όπως τονίζουν υπάρχει η ανησυχία ότι πέραν του κόστους αγοράς του κατάλληλου λογισμικού για τη φύλαξη του αρχείου (του «παρουσιολογίου»), θα επιφορτιστούν με το κόστος ορισμού ενός ακόμη υπαλλήλου για τον έλεγχο- αποδοχή της δήλωσης του κάθε υπαλλήλου- εργαζόμενου.

Σημειώνουν δε ότι θα έπρεπε οι πολύ μικρές – οικογενειακές επιχειρήσεις να εξαιρεθούν του μέτρου και η εφαρμογή του να αρχίσει σταδιακά. Με το φόβο της είσπραξης υψηλών προστίμων, όπως σημειώνουν, κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους σημειώνοντας ότι στην παρούσα οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να επωμιστούν ένα ακόμη βάρος.
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αξιοποιείται από την Επιθεώρηση Εργασίας για την τήρηση ή μη του ωραρίου των επιχειρήσεων κατά τους επιτόπιους ελέγχους.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.