Αμερικανική άσκηση πάνω από την Κύπρο , εντονη αντίδραση των Τούρκων και επεισόδιο με Ελληνοκύπριο γεωργο και Τούρκους στρατιώτες!


Αμερικάνικα μαχητικά F22, με ορμητήριο τη Σούδα, πέταξαν από τον ουρανό της Αμμοχώστου μέχρι την Καρπασία. Σύμφωνα με το alphanews.live, οι πτήσεις έγιναν «παρακάμπτοντας το λεγόμενο τουρκικό κέντρο ελέγχου των κατεχομένων και αγνοώντας το αίτημα για αναγνώρισής του μέσω της υποβολής σχετικού αιτήματος».

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι Αμερικανοί συνεργάζονται πλήρως με τις κυπριακές αρχές. Η άσκηση αεράμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, διεξάγεται εντός του FIR Λευκωσίας και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με επίκεντρο τον κόλπο της Αμμόχωστου».

Δείτε βίντεο

Πώς εξασφαλίστηκε η άδεια

Οι Αμερικανοί εξασφάλισαν άδεια για διεξαγωγή της άσκησης με ρηματική διακοίνωση, μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ προς το υπουργείο Εξωτερικών, με την Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στις αμερικάνικές δυνάμεις.

Διαμαρτυρόμενη, η Τουρκία εξέδωσε αντί – notam, επιχειρώντας χωρίς αποτέλεσμα να ακυρώσει την άσκηση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου.

Η άσκηση, όπως αναφέρει το alphanews.live, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και τη συνεχή ενίσχυση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας τη σημασία της σύναψης διμερών συμφωνιών με 15 χώρες.

Τον Νοέμβριο, εξάλλου, η Κύπρος θα διοργανώσει για 9η χρονιά την αεροναυτική άσκηση Νέμεσις με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Επεισόδιο στη Δένεια

Το ίδιο σάιτ σημειώνει ότι υπήρξε επεισόδιο με Ελληνοκύπριο γεωργό και Τούρκους στρατιώτες.

Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να εκφοβίσουν Ελληνοκύπριο γεωργό που μετέβη το πρωί στη Νεκρή Ζώνη για να καλλιεργήσει το χωράφι του.

Ο Χριστάκης Παναγιώτου, κοινοτάρχης Δένειας τόνισε ότι «κατέβασαν τα φορτηγά 30 στρατιώτες αλλά παρέμεινε στην περιοχή ο γεωργός. Τα ΗΕ αντιθέτως του ζητούσαν να φύγει. Είναι η περιοχή όπου εδώ και 3 χρόνια οι Τούρκοι προχωρούν στην Νεκρή Ζώνη σιγά σιγά».

«Άμα έχει απέναντί σου έχει Τούρκους με όπλα, θα σκεφτείς να πας να καλλιεργήσεις», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.