Έρευνα της Ασφάλειας Αττικήςγια την εξιχνίαση τουλάχιστον επτά «συμβολαίων θανάτου», ανάμεσα στα οποία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του ποινικού Γιάννη Σκαφτούρου!




 

Μυστική έρευνα για την εξιχνίαση τουλάχιστον επτά «συμβολαίων θανάτου», ανάμεσα στα οποία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και του ποινικού Γιάννη Σκαφτούρου, πραγματοποιεί, με βάση νέα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει, η Ασφάλεια Αττικής υπό τη εποπτεία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Οι έρευνες βασίζονται σε στοιχεία για τον δράστη της κλοπής της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία – το περασμένο Πάσχα, στα Σκούρτα Βοιωτίας – του κατηγορούμενου για λαθρεμπόριο καυσίμων αλλά και σε καταγραφές από κάμερες της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη όπου φαίνεται για τελευταία φορά το δίτροχο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας – τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο – του γνωστού δημοσιογράφου.

Στο «μικροσκόπιο»

Κύριο μέλημα της λεωφόρου Κατεχάκη είναι η σταδιακή διαλεύκανση δολοφονιών που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα και οι οποίες υπολογίζονται σε 25 την τελευταία εξαετία καθώς και ένα καίριο πλήγμα στους συμμετέχοντες στα «συμβόλαια θανάτου».

Στελέχη των αρχών ασφαλείας αναφέρουν, πάντως, ότι στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει επτά συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες, για τις οποίες υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα στοιχεία (για κλεμμένα οχήματα, κλήσεις, κινήσεις και περιγραφές δραστών) που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλουχία εξιχνιάσεων, με το δεδομένο ότι σε πολλές επιθέσεις φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί είναι τα ίδια πρόσωπα.

Οπως λένε, μάλιστα, έμπειροι ερευνητές, για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και μεθοδική διερεύνηση «συμβολαίων θανάτου». Και προσθέτουν ότι μέχρι προσφάτως παρατηρούνταν σημαντικές αμέλειες, αδυναμίες και πλημμελείς ενέργειες στην εξέταση αυτών των ενεργειών και πολλά στοιχεία είχαν μείνει ανεκμετάλλευτα, στη λογική που ήθελε την «κάθαρση» να αφήνεται στην ίδια τη μαφία.

Αυτό, όμως, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί είναι εάν, εκτός από τη νέα ανάλυση δεδομένων, την επαναξιολόγηση μαρτυριών και στοιχείων από τους τόπους του εγκλήματος, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει μαρτυρίες από τα… ενδότερα του οργανωμένου εγκλήματος, όπως έχει συμβεί στις περιπτώσεις του «συνδικάτου του εγκλήματος» την περίοδο 1993-1997, των συμμοριών των Δυτικών Προαστίων την περίοδο 2002-2010 ή της «μαφίας των φυλακών» το 2015.
Ανεξιχνίαστες υποθέσεις

Ο κατάλογος των εγκληματικών ενεργειών δεν έχει τέλος. Την περίοδο 2005-2009 σημειώθηκαν περίπου 20 δολοφονίες που παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ανάμεσα σε αυτές των Α. Λακιώτη, Α. Σιμόνι, Γ. Γαβάκη, Σ. Κούση, Α. Γιαγιά, Γ. Αρβανιτάκη, Γ. Αυτιά, Γ. Μαυράκη, Γ. Σαμπάτ, Α. Κοσμόπουλου, Γ. Αναγνωστόπουλου και άλλων. Ακολούθησαν, την τελευταία τριετία, οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Β. Στεφανάκου, Γ. Σκαφτούρου, Γ. Λίτσα, Μ. Καραγιάννη, Π. Σιτοκωνσταντίνου, Β. Γρίβα, Κατερ. Αναγνωστάκη, Μ. Καπίρη,  Χ. Κοντογιώργη, Δ. Καπετανάκη, Κ. Ασημακόπουλου, Δ. Μάλαμα, Γ. Μήτσου, του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ Σ. Παπαχρήστου και οι αιματηρές επιθέσεις σε Βούλα και Γαλάτσι που επίσης δεν έχουν εξιχνιασθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.