Η μάχη της φέτας έφτασε μέχρι την Ουρουγουάη!! Προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων στην Ουρουγουάη! 


Το ζήτημα της παραπλανητικής, καταχρηστικής σήμανσης λευκού τυριού με προέλευση τη Δανία ως «τυρί φέτα σε κύβους», που διακινείται στην αγορά της Ουρουγουάης, έθεσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση που είχε με βουλευτές της Ουρουγουάης στο κοινοβούλιο της χώρας, στο Μοντεβιδέο, όπου με συναδέλφους του πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός βρίσκεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με αφορμή την πρώτη, μετά από πολλά χρόνια, Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Στη συνάντηση στο κοινοβούλιο της Ουρουγουάης, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, εκτός του κ. Χαρακόπουλου, συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, Μαρία Κεφάλα και Δημήτρης Βαγενάς, καθώς και ο Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιάννης Χρυσουλακης. Την ελληνική αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν οι βουλευτές της Ουρουγουάης, οι κύριες Nancy Nunez Soler και Silvana Perez Bonavita και ο κ. Diego Reyes.

Φέτα και μήλα Αγιάς

Το ότι, όμως, οι εμπορικές μας σχέσεις είναι φτωχές δείχνει ότι μπροστά μας ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό. Η Ελλάδα θεωρείται το “περιβόλι της Ευρώπης”, παράγει προϊόντα με μοναδική ποιότητα, πιστοποίηση και ταυτότητα. Φρούτα, όπως τα μήλα Αγιάς, που αξίζει να δοκιμάσετε στην αγορά σας. Εκείνο, όμως, στο οποίο θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σας είναι η εξαπάτηση που υφίστανται οι καταναλωτές της Ουρουγουάης με δανικής προέλευσης τυρί από αγελαδινό γάλα που πωλείται ως φέτα.

Η φέτα είναι αναγνωρισμένη από τη ΕΕ ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα με αυστηρές προδιαγραφές και καμία χώρα εντός ΕΕ δεν μπορεί να διακινήσει τυρί ως φέτα. Επιπλέον, η ΕΕ στις εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, όπως εν προκειμένω με την επικείμενη συμφωνία με την Κοινή Αγορά του Νότου, τις χώρες του Mercosur, επιδιώκει την πλήρη κατοχύρωση της προστασίας της φέτας. Μέχρι, όμως, την υπογραφή της, δείτε το ζήτημα της εξαπάτησης με τη φέτα-μαϊμού που υφίστανται οι συμπατριώτες σας».

Οι βουλευτές της Ουρουγουάης που συμμετείχαν στη συνάντηση ευχαρίστησαν για την ενημέρωση και απάντησαν ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα καταχρηστικής σήμανσης προϊόντων. Μάλιστα, ακολούθως, ο παριστάμενος διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης dr Alejandro Garofali Acosta, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, ενημέρωσε τον Θεσσαλό πολιτικό ότι η Ουρουγουάη είναι η πρώτη εκ των χωρών του Mercosur που έχουν αποδεχθεί την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στην διαπραγμάτευση με την ΕΕ για τη σύναψη της μεταξύ τους συμφωνίας. Μετά την συνάντηση, η ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο επιβλητικό κτήριο του κοινοβουλίου που έχει έντονο αρχαιοελληνικό αποτύπωμα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.