Νεκρός ανασύρθηκε ο εγκλωβισμένος εργαζόμενος στο μεταλλείο της Φωκίδας- Άλλοι δυο εγκλωβισμένοι



Νεκρός ανασύρθηκε τελικά από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που εγκλωβίστηκαν στις στοές βωξίτη στη Βάργιανη Φωκίδας, έπειτα από ατύχημα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατέρρευσε συγκεκριμένο σημείο εντός της στοάς βωξίτη την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν εντός και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την είσοδο του μεταλλείου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Όμως δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και γι' αυτό κλήθηκε άμεσα η ΕΜΑΚ. 

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη στοά 617.

Ο νεκρός εργαζόμενος ήταν μηχανικός στην εταιρεία, 45 ετών με καταγωγή από τη Λαμία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές μπήκε να κάνει έλεγχο στη στοά με ένα φορτηγάκι. Κατά τον έλεγχο όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές στο Zougla.gr, αποκολλήθηκε βράχος ο οποίος τον καταπλάκωσε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των άλλων δύο εργαζόμενων.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Σύμφωνα με το fokidanews, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρό εργατικό ατύχημα στο μεταλλείο της Imerys. Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δύο ακόμα εγκλωβισμένοι. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ  βρίσκεται εκεί και καταβάλλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.