Η Τουρκία με επιστολή στον ΟΗΕ ζητάει να της επιστραφούν Ελληνικά νησιά, γιατί δήθεν «η Ελλάδα παραβίασε τις Συνθήκες»Με επιστολή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία η Άγκυρα υποστηρίζει ότι «Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί, άρα τίθεται αυτόματα θέμα επαναφοράς στην προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς»!
Ακόμη περισσότερο υποστηρίζει ότι οι διεθνείς συνθήκες και αυτή των Παρισίων για τα Δωδεκάνησα (της οποίας η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος αφού δεν την έχει υπογράψει αλλά την επικαλείται!) της δίνουν το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των νησιών και των θαλασσίων ζωνών.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι οι συνθήκες δίνουν το δικαίωμα στην ίδια να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδος επί των θαλασσίων ζωνών και ουσιαστικά να της επιστραφούν τα νησιά!

Πλέον υπάρχει ζήτημα. Ζήτημα που ξεκίνησε από την άφεση του Oruc Reis να «αλωνίζει» ανενόχλητο επί τρεις μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι και δύο μίλια από τις ελληνικές ακτές το 2020 (Αύγουστος-Νοέμβριος) και τον τουρκικό Στόλο να επιβάλλει «διά της ισχύος» την παρουσία του.

Επίσης «καλεί την Ελλάδα σε διάλογο για την κυριαρχία των νησιών».
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της.

Η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της.

Διατηρεί το δικαίωμα, όπως τονίζεται, να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.