Agrotica: Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα στη Θεσσαλονίκη


Μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα, Σάββατο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 μ. στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας, συμμετέχουν δεκάδες Αγροτικοί – Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες από τη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν εκτοξευτεί. Διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ/KWh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.