Aποσύρεται ο Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας



Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον Ρίσι Σούνακ ώστε να είναι ίσως και από τη Δευτέρα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

O Τζόνσον είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, αφού μόλις 60 βουλευτές του τον είχαν στηρίξει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, πολύ λιγότεροι από το όριο των 100 βουλευτών που απαιτείται για να περάσει στη διαδικασία της εκλογής.

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε σήμερα ότι στέκεται όρθιος διεκδικώντας την αντικατάσταση της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία μεγάλη χώρα, αλλά αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση» ανέφερε ο ίδιος σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικώ την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ώστε να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.