Σοβαρό πρόβλημα σίτισης για το 6% των Ελλήνων σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Ή  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ Ή ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ...ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΛΣΤΑΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....

Το 6,0% του πληθυσμού (6,1% το 2020 και 8,0 το 2019) δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ενώ το 1,5% του πληθυσμού (1,6% το 2020 και 1,5% το 2019) δήλωσε ότι αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής (σύμφωνα με την παγκόσμια τυπική κλίμακα FIES).

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, όπως προκύπτουν από την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC), έτους 2021, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2020.

Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα, έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη, έμεινε χωρίς τροφή, πεινούσε αλλά δεν έφαγε, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή, λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.
Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία:

Το 11,9% του πληθυσμού ανησύχησε ότι δεν θα είχε αρκετή τροφή για να καλύψει τις ανάγκες του
To 11,4% του πληθυσμού δεν είχε τη δυνατότητα να τραφεί με υγιεινή και θρεπτική τροφή
To 12,6% του πληθυσμού έφαγε μόνο ορισμένα είδη τροφών
To 6,2% του πληθυσμού αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα
To 6,2% του πληθυσμού έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη
To 3,2% του πληθυσμού έμεινε χωρίς τροφή
To 3,5% του πληθυσμού πεινούσε, αλλά δεν έφαγε
To 2,7% του πληθυσμού πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή.

Παράλληλα:

το 92,3% των νοικοκυριών έχει επάρκεια τροφής

Το 5,0% των νοικοκυριών έχει χαμηλή επάρκεια τροφής

Το 2,7% των νοικοκυριών έχει πολύ χαμηλή επάρκεια τροφήςΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.