«Έδωσαν …βοήθημα 2.000 ευρώ σε κάθε βουλευτή και απέρριψαν τα 50 ευρώ για τους στρατιωτικούς»!!! Κ.Φράγκος



Κων. Φράγκος Διαξιφισμοί

Νοσηρή και παρακμιακή κατάσταση
  • Ενώ η Χώρα ευρίσκεται εν κινδύνω, ο Ερντογάν εν όψει…
  • Η Κυβέρνηση με τις επιπόλαιες ενέργειές της στον τομέα των εξοπλισμών επέτρεψε ν΄αναζωπυρωθεί η μιζολαγνεία και να σηκώνουν κεφάλι άρπαγες του παρελθόντος.
  • Όλοι κάνουν το ίδιο λένε.

  • Ο πολιτικός κόσμος είναι αλληλομισούμενος και αλληλοϋβριζόμενος.
  • Η «εν πολλαίς αμαρτίαις» περιπεσούσα λαδομηχανή SIEMENS παραδόθηκε λευκή από τη Δικαιοσύνη! Ηρέμησαν και οι λαδωθέντες, γνωστοί τοις πάσι. 
  • Μέγα εθνικό θέμα, με προτεραιότητα, ανεδείχθη οι υποκλοπές τηλεφώνων του κ. Πιτσιόρλα. 
  • Οι εμπλακέντες με το σκάνδαλο NOVARTIS πολιτικοί, κρίθηκαν, και αυτοί, ως άγιοι. Πανηγυρίζουν……. Στο υπουργείο Υγείας γίνονταν όργια, ληστείες, αρπαχτές, μας λένε ότι ουδείς Υπουργός Υγείας δεν εμπλέκεται, δεν έπαιρνε χαμπάρι. Συνένοχοι ή βλάκες; Αθώοι, όμως, οπωσδήποτε.
  • Η Βουλή, έχει μετατραπεί σε πλυντήριο αμφιλεγόμενων προμηθειών
  • Πολιτικά πρόσωπα εντελώς απαξιωμένα και βλάψαντα τα μάλα, τη Χώρα προβάλλονται ως βιτρίνα των μελλοντικών εξελίξεων. 
  • Οι βουλευτές λαμβάνουν  έκτακτο επίδομα, δι’ απόρους.
  • Οι σκανδαλώδεις Νόμοι, διατάξεις κλπ των εξοπλισμών που προστατεύουν τους πολιτικούς παραμένουν και ενισχύονται.
  • Διατίθεται άφθονο χρήμα για προεκλογική θήρευση ψήφων ενώ οι εξοπλισμοί πήραν αναβολή. 
  • Ανεύθυνες κομματικές κλίκες επιτίθενται κατά Ηγητόρων του Στρατεύματος
  • Τα Πανεπιστήμια έχουν καταντήσει άντρα κακοποιών 
  • Οι Λύκοι, απέναντι παραμονεύουν
  • Δυστυχώς ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης διέψευσε τις προσδοκίες και υποσχέσεις του για εξυγίανση του συστήματος (αξιοκρατία, κατάργηση άρθρου 86 και συναφών διατάξεων)
Μια ματιά στους Εξοπλισμούς

Γενική εικόνα
– Όπως έχω διακηρύξει πολλάκις… φοράκις οι πολιτικοί διακατέχονται και διέπονται από το συντεχνιακό πνεύμα αλληλοκατανόησης, αλληλοσυγκάλυψης των παρανομιών και αλληλοπροστασίας, θεωρούντες εαυτούς ιερά τέρατα μη υποκείμενα σε έλεγχο ενώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέλη μιας κλεπτομανούς συντεχνίας στην οποία ο πλουτισμός από την πολιτική αποτελεί κανόνα.

– Θέλετε αποδείξεις;

* Η καθιέρωση του άρθρου 86 του Συντάγματος, δι ου βεβηλώνεται ο καταστατικός χάρτης της Χώρας, με το οποίο η παραγραφή οικονομικών εγκλημάτων Υπουργών πραγματοποιείται τάχιστα. Έργο των μεγάλων πολιτικών και επιστημόνων κ. Πρ. Παυλόπουλου και Ε. Βενιζέλου. Θυμίζω ότι ο αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει αυτό το άρθρο «κατάπτυστο» μη υπάρχον ούτε στο Σύνταγμα της Ζανζιβάρης»

** Επισήμως και εκκωφανιτκώς ο τ. Υπουργός κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με άρθρο του στα ΝΕΑ (22.10.2020) ομιλεί περί της εφαρμοζόμενης «σιωπής κυρίων» ή κατά την μαφιόζικη ορολογία, OMERTA, βουλωμένα στόματα, μεταξύ των πολιτικών. Απαγορεύεται διά ροπάλου, να καταγγείλει ο ένας τον άλλον. 

– Τα πλέον όμως πειστικά στοιχεία εφαρμόσθηκαν στην πράξη. Τα όργια, οι ληστείες, οι αμφιλεγόμενοι εξοπλισμοί της 8ετίας Σημίτη που, ενίοτε ξεπερνούσαν τα όρια του δωσιλογισμού ουδόλως ελέγχθηκαν από τις επόμενες Κυβερνήσεις «ομογαλάκτων» Κυβερνήσεων κ. Κων. Καραμανλή Σκανδαλοθάπτη και Γιωργάκη Τζέφρι Παπανδρέου ή Καστελοριζιώτη.

Κάπου, μεσοστρατίς της 10ετίας 2010-2020 τους ξέφυγε ο έλεγχος και βρέθηκαν έντιμοι και θαρραλέοι δικαστικοί λειτουργοί και άνοιξαν μερικούς βόθρους, γεγονός που τρομοκράτησε παράνομους Αξιωματούχους και άπληστους προμηθευτές. Το σχήμα όμως, τορπιλισθέν, διαλύθηκε ταχέως και οι επικεφαλής της, δύο κορυφαίες σε ήθος Κυρίες (με τους συνεργάτες τους)  και ένας Κύριος ετέθησαν εις διωγμόν. Μία εξ αυτών η κ. Ελένη Τουλουπάκη είναι σήμερα κατηγορούμενη,

*** Δεν αρκούσε όμως το, εξευτελίζον τη Χώρα στο εξωτερικό άρθρο 86. Η κλεπτομανής συντεχνία απαιτούσε περισσότερες εγγυήσεις για συγκάλυψη των αρπαχτών της. Το έργο ανέλαβε, ως ΥΕΘΑ, ποιος άλλος; Μα ο δαιμόνιος κ. Ε. Βενιζέλος. Ενώ κατά την διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Άμυνας ήταν εντελώς αρνητικός, έπραξε πολλά για το κουκούλωμα της διαφθοράς. Μέχρι το 2011 υπήρχε μια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή στην οποία υπαγόταν και ο έλεγχος των αμυντικών δαπανών. Ο ΒΕΝΙ ίδρυσε, δια νόμου, μια ολιγομελή Υποεπιτροπή Εξοπλισμών στην οποία, βεβαίως, κυριαρχούσε η Κυβερνητική πλειοψηφία. Αν ο Υπουργός επέλεγε την αγορά ενός οπλικού συστήματος το εισήγαγε στην Υποεπιτροπή των «χρησίμων ανεύθυνων», έπαιρνε την έγκριση και ….πάπαλα; την οποία επίσης ανέμιζε ως φλάμπουρο. «Εγώ, εντελώς δημοκρατικά και με διαφάνεια, υπέβαλα το πρόγραμμα στην Υποεπιτροπή η οποία το ενέκρινε. Αυτή πλέον φέρει την ευθύνη. Προσωπικά καλύπτομαι πλήρως από την Υποεπιτροπή και δεν φέρω καμία ευθύνη!» κραύγαζε ο κ. Υπουργός. 

Δεν είναι υπέροχο; Μόνο το μυαλό του ΒΕΝΙ μπορούσε να συλλάβει και να το εφεύρει. Είχαν ανάγκη μια νέα εγγύηση συγκάλυψης παρανομίας οι σύντροφοι, παντός κόμματος εξουσία, και τους την έδωσε. Αν δεν κάνω λάθος ο τελευταίος που υπέγραψε σύμβαση, αναλαβών πλήρη ευθύνη χωρίς τιριτσάντζουλες και υποεπιτροπάτα ήταν ο Σπηλιωτόπουλος για τα F 16. …….και ο κ. Π. Καμμένος με τα P-3 (μην τα είδατε, μην τα απαντήκατε).

**** Προμήθεια διά Νόμου

Πώς γίνονταν οι προμήθειες Εξοπλισμών μέχρι το 2011; Γνωστό, γνωστότατο. Διά του υπάρχοντος Νόμου προβλέποντος  διαδικασίες, ιεράρχηση προτάσεων, επιλογές κλπ. Σκληρός και πολυδαίδαλος ο Νόμος αλλά εφαρμόζονταν τελετουργικά καίτοι πολλάκις, ιδιαίτερα την εποχή ΣημιτοακοΓιαννοΣμπόκων είχε «βιασθεί». Ο ΒΕΝΙ, ευφυής και δαιμόνιος, είπαμε, αλλά χωρίς αναστολές απεφάσισε, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό τον αφελή Γιωργάκη, να ξεπεράσει κάθε όριο. Να μετατρέψει την Βουλή από Νομοθετική Εξουσία σε Εκτελεστική φορτώνοντας την ευθύνη έγκρισης Εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταφέροντας σ’ αυτή την ευθύνη του ΥΕΘΑ! Α μ’ έπος αμ’ έργον. Απεφάσισε, περιέργως, την προμήθεια ακόμη δύο (2) Υ/Β 214 (ενώ η Χώρα εβάδιζε προς πτώχευση) ενώ δεν είχαν παραληφθεί τα 4 της προηγούμενης αγοράς. Η Πασοκική Βουλή ψήφισε τον Νόμο, η Αντιπολίτευση κραύγασε ηπίως γιατί και οι Νεοδημοκράτες τους καλάρεσε, φαίνεται, για να το χρησιμοποίησαν και αυτοί αργότερα. Η υπόθεση προμήθειας ναυάγησε δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Λέγονται πολλά. Από την αγορά των F 16 (Σπηλιωτόπουλου) 2005 μέχρι το 2015 (Κυβερνήσεις Κ. Καραμανλή, Γιωργάκη Παπανδρέου και Αντωνομπένηδων)

Υπήρξε σκοτεινή εποχή εξοπλιστικών, Μεσαίωνας. Ούτε μια βίδα για την Άμυνα. Να το έχουμε υπόψη μας για τους σήμερα κινούντες τον δάκτυλο. 

Συνοψίζω τα 4 κλειδιά της υπουργικής ανευθυνότητας

– Άρθρο 86 Συντάγματος

– OMERTA, θεωρία Πάγκαλου

– Υποεπιτροπή Εξοπλισμών

– Προμήθεια δια Νόμου (ένθα Νόμος δεν ελέγχεται από Δικαστική Εξουσία, είναι απόφαση της Βουλής, του Λαού)

Τα πρόσφατα

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ευρέθηκε σφόδρα στριμωγμένη από την επιθετική λύσσα Ερντογάν απεφάσισε, χωρίς να ακολουθήσει τις διατάξεις του υπάρχοντος Νόμου περί προμηθειών – εκ των κάτω προς τα Άνω – να προβεί στην προμήθεια μαχητικών RAFALE και φρεγατών BELHARA. Θα έλεγα SALUS POPULI ULTIMA LEX ESTO. 
Ο κ. Μητσοτάκης παρέβλεψε τις διαδικασίες, πράγμα, κατ΄εμέ συγχωρητέο. Δεν έπρεπε όμως, επ’ ουδενί, να παραβλέψει ν’ απαιτήσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του προμηθευτή δηλ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ για την ενίσχυση της πενόμενης εγχώριας Βιομηχανίας για την οποία όλοι κόπτονται ενώ στην πραγματικότητα την απαξιώνουν. 

Όπως πληροφορήθηκα τέτοιες επιστροφές ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ. Ο ΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ.
Η DASSAULT, των RAFALE, έχει την Ελληνική Π.Α ως ένα από τους καλλίτερους πελάτες της. Έχει όμως και διατί να το κρύψομεν άλλωστε, και σαφείς, χειροπιαστές, αποδείξεις υποχωρητικότητας και ενίοτε, δωσικολισμών του Ελληνικού ΥΕΘΑ. Και αντιλαμβάνεσθε το γιατί… Είναι οδυνηρό, αλλά θ’ αναφέρω την αγορά του αιώνα (1985) όπου το παζάρι αγοράς μανατζάριζε ο διαβόητος, μακαρίτης σήμερα, πρίγκηψ ΚΑΣΟΓΚΙ, σε ανεξέλεγκτες τιμές και αστεία ΑΩ. Η αγορά των MIRAGE 2000-5, επι Άκη, άλλο διαπραγματευτικό θαύμα!  Από τα Ε/Π NH-9 του Γιάννου πήραμε κάτι; Τα TOR-MI;

Οι κύριοι της DASSAULT έχοντας μας δεδομένους έπαιξαν και σήμερα αυτό το παιχνίδι και εφόσον δεν πιέσθηκαν δεν έδωσαν, ούτε ένα στοιχειώδες 5% ενώ όφειλαν να προσφέρουν τουλάχιστον 30% του κόστους. Οι Τούρκοι έστησαν αυτή την θαυμαστή Αμυντική Βιομηχανία τους με τις βιομηχανικές επιστροφές που συχνά έφθαναν, το απαιτούσαν, το 50%!!

  • Επίσης σημειώνεται ότι είναι άγνωστη η εκτίμηση κόστους των μεταχειρισμένων RAFALE αφού δεν υπήρχαν στοιχεία σύγκρισης σχετικών πωλήσεων! Πρέπει να δοθεί αναλυτική εικόνα.
  • Υπάρχουν ευθύνες; Βεβαίως υπάρχουν «Ο Άρχων είναι υπεύθυνος για ότι πράττει αλλά και ότι παραλείπει να πράξει» μας λέει ο Μάρκος Αυρήλιος. Σε όλη αυτή την υπόθεση δεν αντιλήφθην τον ρόλο του ΥΕΘΑ κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. 
  • Οι προμήθειες αυτές Μητσοτάκη γίνονται με την ασφαλή μέθοδο ΒΕΝΙ: Διά Νόμου Δηλ. Ψάξτε να βρείτε υπευθύνους!
  • Και κλείνω με τον ρόλο, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ηγεσίας της Γενικής Δ/νσης Εξοπλισμών. Του Γεν. Δ/ντη Ναύαρχου κ. Άρη Αλεξόπουλου και του Αναπληρωτή Υπτγου κ. Μισαήλ Παπαδάκη. 
Αμφότεροι ικανοί, επαρκείς, έντιμοι Αξιωματικοί. Όσοι τους επέκριναν  διαπράττουν μέγα λάθος. Τους προσκόμισαν το «καζάνι» έτοιμο. Τι να κάνουν; Ν’ αρπάξει ο Ναύαρχος μια φρεγάτα και ν’ αρχίσει να βάλει από το Φάληρο κατά της Γαλλικής Πρεσβείας; Είναι άδικο. Έστειλαν επιστολές αιτούμενοι τα δέοντα από την DASSAULT και τους εστάλη μια σαμπάνια DOM-PERINION. Οι προαναφερόμενοι άψογοι, συνεχίζουν το έργο του προηγούμενου διδύμου επίσης άψογων Ναυάρχου Κ. Κυριακίδη και Στρατηγού Δημ. Μπαλαφούτη. 

Τελειώνοντας, έχω και γνωρίζω ότι είναι ατυχές να επιχειρείται σύγκριση της 8ετίας ΣημιτοΑκοΓιάννο – Σμπώκων με τη σημερινή. Το σύστημα όμως αποφυγής ευθυνών που οδηγεί στη διαφθορά, οπωσδήποτε συνεχίζεται από τον ανεύθυνο πολιτικό κόσμο, την συντεχνία. 
* Οι Αμερικάνοι (F-16, L-M) έδωσαν χειροπιαστά ΑΩ διότι αφενός τους ζητήθηκαν αλλά και οι εκπρόσωποι τους, ενταύθα, προσπάθησαν να είναι συνεπείς. 

Από την 86η ΔΕΘ

  • Το περίπτερο της ΕΑΒ εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Άμυνας και Ασφάλειας κ. Νίκος Παπάτσας. 
  • Ο κ. Ν. Π. αναφέρθηκε, ενθουσιωδώς, στο έργο της ΕΑΒ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία για την ενίσχυση του αεροπορικού δυναμικού των ΕΔ. 
  • Τόνισε, ιδιαιτέρως, ότι η ΕΑΒ κατασκευάζει το 30% των υπερσύγχρονων μεταγωγικών Α/Φ C130J (την οποία εξασφάλισε θεία χάριτι της κατασκευάστριας Εταιρείας L-M, βεβαίως – βεβαίως) και των αναβαθμιζομένων F-16. Τελικά χαρακτήρισε την ΕΑΒ ως Ναυαρχίδα της Κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας.
  • Ο κ. Νίκος Παπάτσας είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της εγχώριας Ιδιωτικής Αμυντικής Βιομηχανίας (EFA GROUP) και θεωρείται σπουδαίος τεχνοκράτης. Αποδείχθηκε όμως ότι διαθέτει και βιτριολικό χιούμορ. Πώς; Επέμενε στην απόδοση της ΕΑΒ στην κατασκευή απαρτίων C130J αλλά ουδόλως αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη συντήρηση από την εταιρεία των ημετέρων c130A, και την αξιοποίηση των Α/Φ P-3 του ΠΝ (που ακριβοπληρώθηκαν με 500 εκ. $) η παράδοση των οποίων έπρεπε να έχει αρχίσει από το 2020. Αμφότερα εξαιρετικά φλέγοντα όργανα για την αποτροπή. Είμαστε στο περίμενε ή στην προσφυγή συνδρομής εκ του εξωτερικού. Ασφαλώς, για να είμαι δίκαιος, δεν βλέπω αποκλειστικές ευθύνες στην παρούσα διοίκηση αλλά στην πολιτική του ΥΕΘΑ. Δεν παραλείπω βέβαια, ν΄αναφέρω, ότι η ΕΑΒ τιμήθηκε από την Διεύθυνση της Έκθεσης ως η κορυφαία των συμμετεχουσών Εκθετών και το περίπτερο της υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες. Και του Χρόνου!
Ζήτω η διαφθορά!

Αλίμονο στον Λαό που υφίστανται βιασμό

Η ΑΙΔΩΣ και η ΝΕΜΕΣΙΣ

Βασ. Ρώτας



Βασικά, η Ελλάδα είναι Χώρα της SIEMENS και των εγχώριων συνεργατών της. 
†Αρ. Μπουγάτσου (Καθ. 06.08)

Τα χρήματα που έδιναν στο Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) οι του Εξωτερικού (SIEMENS, KMW κα) ήταν ελάχιστα συγκρινόμενα μ’ αυτά που έδιναν οι επιχειρηματίες του εσωτερικού. Όλα τα ήξερε ο Σημίτης. Το 2% του τζίρου της SIEMENS δινόταν στα κόμματα. Γιατί να το κρύψουμε; 
Θεοδ. Τσουκάτος – Alter Ego Σημίτη

(GRAS Μάρτιος 2011)

Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου διεφθαρμένου συστήματος και όχι μιάς ή δύο Κυβερνήσεων. 
Ζ.Κ. Γιούνκερ

Πρόεδρος Ε.Ε.

Σε πολλές χώρες υπάρχει διαφθορά, αλλά καμμία, τουλάχιστον στην Ευρώπη, δεν είναι τόσο διεφθαρμένη όσο η Ελλάδα
Ραϊνχαρτ Σίκατσεκ

Αξιωματούχος – Λαδωτής SIEMENS 

(προσφάτως αθωωθείς)

Την δόξα πολλοί εμίσησαν την μίζα ουδείς
Λάο Τσε

Δίναμε χρήματα στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα 
Μιχάλης Χριστοφοράκος

Χαράς πανηγύρια στον πολιτικό κόσμο και υπόκοσμο της Ελλάδας, καθώς και στα εγχώρια τρωκτικά. Οι κατηγορούμενοι για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS και λαδώματα πολιτικών αθωώθηκαν από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων!!
Είκοσι (20) από τους είκοσι δύο (22) κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα λόγω παραγραφής! Οι δύο άλλοι απέθαναν. 

Επρόκειτο μόνο για ένα (1) από τα πολλά, θεάρεστα έργα – προσφορά της Αποικίας στη SIEMENS. 
Σημειώστε τις ευγενείς προθέσεις του κ. Χριστοφοράκου. Διά του λαδώματος καλλιεργεί το Ελληνικό πολιτικό τοπίο. Των διεφθαρμένων και ξεπουλημένων Ελλήνων πολιτικών. 
Η σύμβαση 8002/1997/ΟΤΕ…..

Είκοσι πέντε (25) χρόνια μετά! Δεν φταίει η Δικαιοσύνη αλλά οι νόμοι και τα κόλπα που θέσπισαν οι Εξουσιαστές για να συγκαλύψουν τις πομπές τους και να επιτυγχάνουν συνεχείς αναβολές. 
Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, τον Μεγάλο Άρχοντα κ. Χριστοφοράκο, ευφυέστατο και πολυμηχανότατο (τις λίστες του, τα δωράκια συσκευές που έστελνε στην πελατεία του, πέραν από τις μιζούλες). Ας ξεχάσουμε και τους στενούς υποτακτικούς του που ακόμη δραστηριοποιούνται στην πολιτική. Ας ξεχάσουμε και όσους τον διευκόλυναν να αναχωρήσει κρυφίως
Η άνευ προηγουμένου αυτή απόφαση που αναδεικνύει την Χώρα ως Παράδεισο της Διαφθοράς, αθώωσε και κατηγορούμενους επί της ουσίας. Μιζοδότες και μιζολήπτες. Δεν θυμήθηκε κανείς ακόμη και το 1 εκ.DM που μετέφερε ο κ. Θ. Τσουκάτος από τη SIEMENS στο ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη, όπου ο ίδιος, Τσουκάτος, όχι Σημίτης, κατέθεσε. Λήθη και λησμονιά, αδέλφια μου αλήτες μαύρα κοράκια. Λήθη και λησμονιά. 
Ας τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Η Διαφθορά ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη μίζα τραβά, τραβά, τραβά, τραβά.» Και ξανά……..
Για την ιστορία αναφέρω ότι τον φάκελο άνοιξε το 2006 ένας λαμπρός δικαστικός, ο κ. Παναγ. Αθανασίου που εδιώχθη κι’ αυτός αργότερα! Ντροπή μας….. 
Θα επανέλθω στο προσεχές

Ανησυχείτε μήπως για τον Γιωργάκη;

  • Τον κ. Παπανδρέου, εννοώ που εμφανίζεται ως ελέγχων το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του νεόκοπου Προέδρου κ. Ν. Ανδρουλάκη. Όλα τα καραμπινάτα Παπανδρεϊκά στελέχη προκαλούν ασφυξία του Προέδρου και διακηρύσσουν φωνακτά την αφοσίωσή τους στον Παπανδρεϊσμό. 
  • Ο διεθνής Τουρίστας και αποτυχών παταγωδώς πολιτικός Γιωργάκης, βλάψας, παράλληλα, και τα συμφέροντα της Χώρας, το μέλλον της Χώρας, επιμένει να δημιουργεί θόρυβο περί το όνομά του και να πάρει εισητήριο χωρίς ψήφους, για τη Βουλή που είναι άσυλο, επίσης, επιφανών συναδέλφων του κ. Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά. Είναι μια εικόνα της παραλυσίας της Χώρας και της παρακμής του Κοινοβουλίου. 
  • Το λοιπόν ο Γιωργάκης μετά την παρουσία του στο Παρίσι, όπου διασκέδασε παρεούλα με την κ. Ντόρα, Βενιζέλο και Ρουσόπουλο δεν έχασε χρόνο και ταξίδευσε στη Ν. Υόρκη όπου εκεί γίνεται πολύς τζερτζελές στα πλαίσια της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ. Εξαίρετα τα νέα: Επισκέφθηκαν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο τον Αγ. Νικόλαο, στη θέση των καταστραφέντων δίδυμων πύργων, συμμετείχε στο Συνέδριο της CLINTON GLOBAL INITIATIVE και το CONCORDIA SUMMIT. Αυτά μέχρι την Πέμπτη 23 Σεπτ. Το πρόγραμμα συνεχίζεται γι’ αυτόν τον απίθανο τουρίστα στην υπόλοιπη Αμερική.
  • Διερωτώμαι, αδέρφια μου αλήτες γλάροι και ψαροπούλια. Ποιος πληρώνει την λυπητερή αυτών των τουριστικών ταξιδιών Ντόρας, Βαγγέλη κλπ και ιδιαίτερα του global Γιωργάκη. Δεν πρέπει να ξέρουμε; Μήπως έχει μυστικό ταμείο η «κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών;» ή το δύστυχο κράτος ληστεύεται και πάλι;
Ευχάριστα πολιτικά, οικονομικά και αμυντικά νέα

 

Ας πεταχτώ κι’ εγώ

εις τον ψυχίατρόν μου

τον οποίο θεωρώ

ως άνθρωπο δικό μου 

Μποστ (Μήδεια)

  1. Βουλή. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας διέθεσε 2.000€ σε έκαστο βουλευτή ως bonus για την κοπιώδη εργασία του το α’ 8μηνο του έτους. Θα ακολουθήσει ετέρα βοήθεια τον Δεκέμβριο. Το ποσόν δίδεται, ως εδήλωσε ο κ. Πρόεδρος, για τις ανάγκες γραφείων ήτοι χαρτί υγείας, στυλογράφους διαρκείας και συνδετήρες εγγράφων. Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται δωρεάν. 
  2. ΥΕΘΑ. Πρόταση του Υπουργού κ. Ν. Παναγιωτόπουλου προς το ΥΠΟΙΚ για διάθεση 50€ σε έκαστο στέλεχος των ΕΔ, για τον ίδιο λόγο, απερρίφθη από τον κ. Σταϊκούρα, λόγω έλλειψης πόρων.
  3. ΥΠΟΙΚ. Τριπλή αύξηση θα λάβουν οι συνταξιούχοι ομογενείς (Β. Ηπείρου και ΕΣΣΔ) λόγω εκλογών (ΝΕΑ 23 Σεπ)
  4. ΥΠΟΙΚ. 4,7 δις τα οφελόμενα στο Κράτος από φόρους κατά το α’ Οκτάμηνο 2022. 
  5. ΥΠΟΙΚ. Θα διανεμηθούν αναρίθμητες επιταγές των 250€ σε πολίτες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κι’ αυτές, προεκλογικώς. Προτιμούνται «ημέτεροι» ψηφοφόροι.
  6. ΥΠΟΙΚ. Ούτε μια δεκάρα, ένας παράς δεν θα δοθή για την συνέχεια του Εξοπλιστικού προγράμματος των ΕΔ. Δώκαμαν, δώκαμαν……..
  7. Ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ένας σοφός, έντιμος και άψογος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ τον οποίο παραμέρισε ο Γιωργάκης το 2011, για να προωθήσει στην θέση του ΥΠΟΙΚ τον…… ασυμμάζευτο ΒΕΝΙ, ένας πραγματικός Stateman, δηλώνει (ΝΕΑ 24/9) 
Η Κυβέρνηση να σταματήσει να μοιράζει,

οριζόντια και πελατειακά, λεφτά σε όλους.

Να περιορισθεί στοχευμένα μόνο στα

φτωχά νοικοκυριά και στις ευάλωτες επιχειρήσεις.

Η Χώρα είναι βαρετά υπερχρεωμένη και δεν θ’ αντέξει.

(ΣΣ Αυτά που τόνιζα την προηγούμενη εβδομάδα)

Νέα Κόμματα – Ελπίδες
  • Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (Φιλορωσικό). Ανεκοίνωσε την Ίδρυσή του ο κ. Π. Λαφαζάνης ευθύς ως επέστρεψε από την Αγία Πετρούπολη. 
  • Κόμμα των Ζώων, ιδρύθηκε στην Λάρισα από επιχειρηματία Εκπαιδευτικό κ. Νίκο Ράπτη.
  • Πατρίδα Το όνομά του νέου κόμματος των Κων. Μπογδάνου και Αφροδίτης Λατινοπούλου.
  • Ο κ.  Πρωθυπουργός: Εκτιμήσας δεόντως τις προεφερθείσας υπηρεσίες στην ΕΕ του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη ανεκοίνωσε ότι τον επιλέγει για άλλη μια θητεία 5 ετών στην Ευρωβουλή. Αξιοκρατία τ’ ακούς;
  • Ελληνική Λύση: Ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυρ. Βελόπουλος πέραν των παυσιπόνων αλοιφών διαφημίζει τελευταίως, και οδοντόκρεμες MADE IN AGIO OROS, γνήσιες χωρίς….. πετρέλαιο, όπως διατείνεται. 
  • Έλληνες πολιτικοί τ. Υπουργοί, Αναπληρωτές και Υφυπουργοί του Υπουργείου Δημόσιας Αταξίας και παροχής Υπηρετικού Προσωπικού στην Ελίτ, εξακολουθούν να υπηρετούνται, ισοβίως, από δύο αστυνομικούς battlers, προς δόξα του Συντάγματος που επιβάλλει θεωρητικά, την ισότητα των Ελλήνων. Ουδείς, εξ αυτών, ντρέπεται, ώστε να επιστρέψει τους αστυνομικούς στην Υπηρεσία του πολίτη που τους πληρώνει. 
  • Απορείτε και διερωτάσθε αν θα μας την κάνουν οι Τούρκοι;
Μετεκλογικά μαγειρέματα;

Δεν μπορείς να περιμένεις απ’ αυτούς που σε κατέστρεψαν 

να γίνουν οι άνθρωποι που θα σε σώσουν

Αριστοφάνης – Βάτραχοι

  • Οι προσεχείς εκλογές, συνδιαζόμενες με την πόλωση και την σκληρή αντιπαλότητα των κομμάτων, δεν θα αναδείξουν, μάλλον, αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Θα έχουμε περιπέτειες.
  • Το πρόβλημα αυτό απασχολεί την οικονομοπολιτική ελίτ, που κυβερνά στην πραγματικότητα, και τους έξωθεν, παραδοσιακούς προστάτες. Αρχίζουν και μαγειρεύουν σχήματα που θα τους εξυπηρετούν.
  • Πως δικαιολογείται η ομαδική (Μητσοτάκης – Τσίπρας- Ανδρουλάκης) συγκίνηση να λιβανίζουν το πρόσωπο ενός εντελώς χρεοκοπημένου και ανεπαρκούς πολιτικού, όπως ο κ. Ε. Βενιζέλος; Δεν σας εκκπλήσω, πιστεύω, με τον χαρακτηρισμό γιατί τον έχω αναλύσει κατ΄ επανάληψη.
  • Το επισημαίνει με πολύστηλο σχόλιο η Καθημερινή (21 Σεπ) με τίτλο: Το παρασκήνιο των «επιθέσεων φιλίας» προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος προ ολίγων ημερών είχε επιτεθεί με δριμύτητα και στους τρεις.
  • Υπάρχει, βέβαια, και μια εκδοχή που εφάρμοσε ο τ.  Πρόεδρος των ΗΠΑ, αείμνηστος Ρ. Ρήγκαν, πανέξυπνος και χιουμορίστας.
Ερωτηθείς από φίλο του γιατί κολακεύει και χρησιμοποιεί ένα Δημοκρατικό Γερουσιαστή που, πρόσφατα, τον καθύβριζε απάντησε «Καλλίτερα να τον έχω κοντά μου, μέσα, και να κατουράει προς τα έξω παρά απέναντι και να κατουράει προς τα μέσα»!. 

  • Τι έχουν να δουν τα μάτια μας από τους μεγάλους Ηγέτες μας.
  • Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου γευμάτισε, τετ – α- τετ, με τον κ. Ε. Βενιζέλο σε κεντρικό εστιατόριο. Για να μας «δούνε» φυσικά και να δέσει το γλυκό; 
  • Μήπως κάποια Υπηρεσία της Προεδρίας πρέπει να ενημερώσει την κ. Πρόεδρο για τα πεπραγμένα του κ. Ε. Βενιζέλου; Μήπως……
Οι βρυκόλακες

  • Ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Στ. Φασουλής ανεβάζει στο Εθνικό Θέατρο (27 Οκτ) το περίφημο έργο του Ίψεν «Οι Βρυκόλακες»
  • Δεν γνωρίζω τι ενέπνευσε τον κ. Φασουλή ν’ ανεβάσει αυτό το έργο. Ίσως η εικόνα μερικών κραγμένων πολιτικών νεκρών ψυχών που επιμένουν να σώσουν, ξανά τη Χώρα. 
Υποκλοπές και πολιτικοί

  • Οι υποκλοπές τηλεφωνικές επικοινωνιών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα από ΕΥΠ, διάφορες υπηρεσίες ΟΤΕ (στο παρελθόν σίγουρα, δεν γνωρίζω σήμερα τι γίνεται) αποτελούν παράδοση.
  • Μην πάω μακρυά, υποκλοπές γίνονταν επί Κυβέρνησης αείμνηστου Κων. Μητσοτάκη με την κ. Ντόρα γνωρίζουσα τα πάντα, υποκλοπές συνεχίσθηκαν επί Κυβέρνησης αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, εν πλήρει γνώσει της συγκυβερνήτου κ. Μιμής Λιάνη.  Ας μην αναφέρω μη πολιτικά πρόσωπα μπλεγμένα και στις δύο περιπτώσεις. 
  • Είναι επιτρεπτές, είναι νόμιμες, είναι ηθικά αποδεκτές; Θα κραυγάσω στεντωρίως ΟΧΙ. Αλλά προς τι οι κραυγές. Έτσι παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και έτσι είναι δομημένες οι μυστικές υπηρεσίες 
  • Πρέπει οι διάφορες βρωμερές μυστικές υπηρεσίες να ελέγχονται επισταμένως; Ασφαλώς, ασφαλέστατα. Στην πράξη αυτό δεν γίνεται όταν επικεφαλής τίθεται πρόσωπο της πολιτικής καμαρίλας. 
  • Το ότι λοιπόν δημιουργήθηκε θέμα με την υπόθεση Ανδρουλάκη δεν έπρεπε να εκπλήξει κανένα άσχετα αν μερικές πολιτικές πόρνες διέρρηξαν τα ιμάτια τους από αγανάκτηση. Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αν συνεχίσει να στηρίζει το πολιτικό αφήγημα του στις υποκλοπές θ’ απωλέσει σίγουρα, τον έλεγχο του Κόμματος του και θ΄ απογοητεύσει. 
Μπράβο στα Καρντάσια!

  • Το καλό να λέγεται για τους γείτονες, ας γαυγίζουν ως λυσσασμένοι Λύκοι.
  • Υπογράφουν συμβάσεις με Ιαπωνία – Μαλαισία – Ινδονησία για πώληση DRONES BAYRACTAR TB2 
  • Γνωρίζετε ασφαλώς τις πολυάριθμες εξαγωγές και άλλων οπλικών συστημάτων και ιδιαίτερα στρατιωτικών οχημάτων
  • Εμείς, οι υπερήφανοι Έλληνες με την ανεπαρκή και πλήρη πατριωτικών αισθημάτων πολιτική Ηγεσία, τα τελευταία 40 χρόνια, σήμερα μπορούμε να εξάγουμε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. Εξαιρώ, φυσικά, εγχώριες Ιδιωτικές Εταιρείες που σώζουν την οικτρή εικόνα. 
MIRACOLO – MIRACOLO

  • Με την είσοδο του κ. Πρωθυπουργού στην Ναυτική Βάση Αμφιάλης για την τελετή καθελίωσης του ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ (29.9.22) ερρίφθησαν κανονιοβολισμοί που, όπως με πληροφόρησαν, δεν περιλαμβάνονται στο τυπικό απόδοσης τιμών.
  • Το μυστήριο λύθηκε, μετ’ ολίγον, όταν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του, ανεκοίνωσε ότι αρχίζει, εντός των ημερών, ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ (με συνεργασία της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρίας) η οποία είχε εξαγγελθή το …..2007 από την Κυβέρνηση Καραμανλή! Εξ ου και οι κανονιές… Κάλλιο αργά και αξίζουν συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση και το ΠΝ. 
  • Το γεγονός μου θύμισε μια σκηνή από την υπέροχη παληά κωμωδία «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» όπου ο αξέχαστος Βασ. Αυλωνίτης έρριχνε κανονιοβολισμούς από το Λυκαβητό όταν κατάφερε να παντρέψει την αδελφή του Ευτυχία (Βασιλειάδου) μετά από 15 χρόνια προσπαθειών. Τα της τελετής στο προσεχές. 
Ευχάριστα νέα για την INTRACOM DEFENSE

  • Και για όλη την Ιδιωτική Αμυντική Βιομηχανία
  • Η εταιρεία ανεκοίνωσε υπογραφή σύμβασης με το βιομηχανικό θηρίο των ΗΠΑ BOEING για την παραγωγή ηλεκτρομαγνητικών συγκροτημάτων για τα Α/Φ V-22 OSPREY titrorotor στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού. 
Πρόκειται περί διεύρυνσής της συνεργασίας που άρχισε με τα CHINOΟK και AWΑCS 

  • Η εταιρεία καθιερώθηκε πλέον ως Δεθνώς ανταγωνιζόμενος, προμηθευτής. 
militaire

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.