Φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα της Τουρκίας – Δύο νεκροί, 20 τραυματίες, δεκάδες εγκλωβισμένοι


Μια τρομερή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο, συγκλόνισε το απόγευμα της Παρασκευής (14/10) την περιοχή Αμάσρα, της επαρχίας Μπαρτίν, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα, ανακοίνωσε  ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Είναι ο πρώτος επίσημος απολογισμός μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 18.15 τοπική ώρα, και ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς αρκετές δεκάδες εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές που βρίσκονται σε βάθος 300 και 350 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Η έκρηξη, σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ανθρακωρυχείου, πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν μετασχηματιστή. Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, από την ισχυρότατη έκρηξη παραμένουν εγκλωβισμένοι 44 εργάτες σε βάθος 300 μέτρων και άλλοι πέντε (5) σε βάθος 350 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί σώοι 11 εργάτες. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των εργατών που βρίσκονται στα έγκατα του ανθρακωρυχείου συνεχίζονται, ενώ όσο περνούν οι ώρες οι πιθανότητες να υπάρξουν ακόμη περισσότεροι νεκροί αυξάνονται. 

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν, Νουρτάτς Αρσλάν, είπε ότι οκτώ ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους όμως άλλοι 44 συνάδελφοί τους βρίσκονται σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται», ανέφερε στη συνέχεια.

Στο σημείο, βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα, για την περισυλλογή των τραυματιών, ενώ με εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσαν ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, και ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Από τη δική του πλευρά, ο δήμαρχος της περιοχής, Ρετσάι Τσακίρ, δήλωσε ότι έξι εργάτες «φαίνονται να μην κινούνται» από τα τσιπ στα κράνη τους, και πρόσθεσε ότι 11 από τους 87 ανθρακωρύχους απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση του ορυχείου. 

Παράλληλα πολλοί συγγενείς των εργατών έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και περιμένουν με αγωνία να ενημερωθούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Επίσης, η Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.