1,2 ΔΙς φοροδιαφυγή της Pfizer στην Ιταλία

 Γιγαντιαία φοροδιαφυγή της Pfizer στην Ιταλία
1,2 ΔΙς  φοροδιαφυγή της Pfizer στην Ιταλία

Η Pfizer Inc. βρίσκεται στο επίκεντρο των ιταλικών ερευνών για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή καθώς η φαρμακευτική εταιρεία κατηγορείται, ότι απέκρυψε κέρδη τουλάχιστον 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταφέροντας χρήματα σε θυγατρικές εταιρείες σε άλλες χώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bloomberg «η Pfizer εξετάζεται για φερόμενη απόκρυψη κερδών 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία».

Η Guardia di Finanza, η ιταλική οικονομική αστυνομία, ισχυρίζεται ότι η μονάδα της Pfizer που εδρεύει λίγο έξω από τη Ρώμη, η Pfizer Italia Srl, μετέφερε πλεονάζοντα κεφάλαια σε θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ και την Ολλανδία για να αποφύγει φόρους επί των κερδών που μπορεί να φθάσουν το 26%, σύμφωνα με πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες.

Η Pfizer Italia Srl  φέρεται να έστειλε κεφάλαιο της σε ξένες θυγατρικές που συνδέονται με την Pfizer Production LLC και την Pfizer Manufacturing LLC με έδρα το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, για να μην αποδώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ιταλία. Οι έρευνες για τον φαρμακευτικό γίγαντα με έδρα τη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν για τον Φεβρουάριο και καλύπτουν το 2017, το 2018 και το 2019.

Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, τα αποτελέσματα θα επανεξεταστούν από την ιταλική φορολογική υπηρεσία, η οποία έχει την εξουσία να αξιολογεί πιθανά πρόστιμα και πληρωμές φόρων, εάν τα κρίνει δικαιολογημένα. «Οι ιταλικές φορολογικές αρχές ελέγχουν και διερευνούν τακτικά τους φόρους της Pfizer, και η Pfizer συνεργάζεται με προθυμία με τέτοιους ελέγχους και έρευνες», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Pam Eisele σε απάντηση της μέσω email σε ερωτήσεις που της υπέβαλλε η Bloomberg. Οι μετοχές της Pfizer υποχώρησαν για λίγο πριν ανακτήσουν έδαφος για να σημειώσουν άνοδο 1,3% στις 3:51 μ.μ. Τετάρτη στη Νέα Υόρκη.

Η Guardia di Finanza ισχυρίστηκε ότι η Pfizer αποφάσισε να μην διανείμει μερίσματα κατά την περίοδο της έρευνας, αμείβοντας τους μετόχους της μέσω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με τους γνωστούς ανθρώπους. Κατά την τριετία από το 2017 έως το 2019, η Pfizer δημιούργησε παγκοσμίως συνολικά 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα.

Οι ισχυρισμοί έχουν πολλές ομοιότητες με μια προηγούμενη υπόθεση που οδήγησε τη γαλλική εταιρεία πολυτελείας Kering SA, την ιδιοκτήτρια της επωνυμίας Gucci, να καταλήξει σε κυβερνητικό διακανονισμό ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες πληρωμές που έγινε ποτέ από εταιρεία στην Ιταλία. Αυτή η έρευνα εξέτασε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Kering SA στην ελβετική θυγατρική Luxury Goods International από το 2011 έως το 2017. Επικεντρώθηκε σε ποσά που χρεώθηκαν η Kering για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε άλλες χώρες σε ελβετικό κέντρο logistics, όπου πλήρωνε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές από ό,τι στην Ιταλία.

Η ιταλική μονάδα της Pfizer ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από σχεδόν 70 χρόνια και απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εταιρεία έχει ένα εργοστάσιο στην κεντρική περιοχή της Ιταλίας, στις Μάρκε, όπου παράγει χάπια για τον καρκίνο και τις διαταραχές του νευρικού συστήματος, και ένα στη Σικελία που παράγει στείρα ενέσιμα φάρμακα, όπως αντιβιοτικά.

Πηγή:
Bloomberg


 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.