Αποστολή DART: Απόψε διαστημόπλοιο της NASA θα συγκρουστεί εσκεμμένα με αστεροειδή Αποστολή DART: Απόψε διαστημόπλοιο της NASA θα συγκρουστεί εσκεμμένα με αστεροειδή

Ιστορία ελπίζει να γράψει για ακόμη μια φορά απόψε η NASA, καθώς για λόγους… πλανητικής άμυνας ετοιμάζεται να ρίξει διαστημόπλοιό της πάνω σε αστεροειδή. 

Η διαστημική υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει το διαστημικό σκάφος διπλής ανακατεύθυνσης αστεροειδών, αλλιώς γνωστό ως DART.

Το διαστημικό σκάφος θα χρησιμοποιηθεί ως «πολιορκητικός κριός» και θα πέσει σκόπιμα πάνω σε έναν αστεροειδή, όχι πολύ μακριά από τη Γη.


«Ενώ ο αστεροειδής δεν αποτελεί απειλή για τη Γη, θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια δοκιμών για την πλανητική άμυνα, όπου τα διαστημόπλοιά μας επιχειρούν να εκτρέψουν αστεροειδείς από την πιθανώς επικίνδυνη πορεία τους».

Το DART εκτοξεύθηκε από την αεροπορική βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Δέκα μήνες αργότερα, το DART θα φτάσει τον αστεροειδή ολοκληρώνοντας τρεις ελιγμούς διόρθωσης της τροχιάς του πριν από τις 26 Σεπτεμβρίου.

Η NASA λέει ότι ο τελικός ελιγμός που θα πραγματοποιηθεί περίπου 24 ώρες πριν από τη σύγκρουση, θα επιτρέψει στην ομάδα πλοήγησης να γνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη θέση του αστεροειδούς.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κάθε ελιγμός μειώνει το περιθώριο σφάλματος για την τροχιά που πρέπει να διαγράφει το DART, ώστε να χτυπήσει τον αστεροειδή.

Ο αστεροειδής που στοχεύει ονομάζεται «Δίμορφος» και ανήκει σε ένα σύστημα διπλών αστεροειδών, που ονομάζεται «Δίδυμος».

Αν και η NASA είχε από καιρό εντοπίσει αυτούς τους αστεροειδείς σε απόσταση περίπου 20 εκατ. μιλίων μακριά από τη Γη, οι επιστήμονες εργάζονται συνεχώς ώστε να προσδιορίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια την τοποθεσία τους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.