Ρήγμα στην ΝΔ...Ο Μητσοτάκης έβαλε απέναντι Καραμανλή και Παυλόπουλο - Έριξε γέφυρες στον Βενιζέλο



 



 Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν τα γαλάζια στελέχη τα τρία «όχι» του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές, αλλαγή εκλογικού νόμου και ανασχηματισμό. Οι υπουργοί ανακουφίστηκαν, οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στο κυβερνητικό σχήμα απογοητεύτηκαν. Το ίδιο και η πλειονότητα των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που ήλπιζαν σε έναν νέο εκλογικό νόμο, με περισσότερες έδρες για το κόμμα τους.

Πλέον, άπαντες, άρχισαν να προετοιμάζονται για έναν πολύμηνο αγώνα και πιθανότατα για διπλή εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με τους νέους εκλογικούς καταλόγους που θα προκύψουν από την απογραφή, που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Και όλοι πήραν τη «γραμμή» με την οποία θα πρέπει να κινηθούν εφεξής, η οποία αναδεικνύει ως πρώτιστο κίνδυνο για την κυβερνητική πλειοψηφία τη χαλαρότητα της πρώτης κάλπης και ως καθοριστικό στόχο, την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. «Θεωρητικά ναι, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα. Να το γνωρίζουν αυτό οι πολίτες... Αριθμητικά αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό θα συνιστά πολιτική τερατογένεση» είπε ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας δύο φορές ότι μπορεί να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ΠΑΣΟΚ, Μέρα25 και με την ανοχή του ΚΚΕ και αυτό θα πρέπει να το έχουν συνεχώς «ως εικόνα» στο νου τους οι πολίτες. Ανέδειξε ως αντίπαλό του τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», ενώ επιδίωξε να εμφανίσει τον κ. Ανδρουλάκη «πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ».
Στο βάθος Ελληνική Λύση - Νεύμα σε Βενιζέλο

Παρ ότι ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πολύ στην ανάγκη ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης –έχοντας ήδη ξεκαθαρίσει ότι οι δεύτερες κάλπες θα γίνουν με τον νόμο που ψήφισε η ΝΔ -, από τους μυημένους δεν διέφυγε ο τρόπος με τον οποίον απάντησε ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με την Ελληνική Λύση. «Δεν είμαι καθόλου κοντά με τον κ. Βελόπουλο», αρκέστηκε να πει, χωρίς, ωστόσο, να το αποκλείσει.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε παλαιότερη θέση του ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν συνεπάγεται μονοκομματική κυβέρνηση. «Η πρόθεση της Ν.Δ. -όπως την έχω παρουσιάσει- είναι στη δεύτερη κάλπη να διεκδικήσει τη δυνατότητα για να σχηματίσει κυβέρνηση- όχι απαραίτητα μονοκομματική, αλλά διευρυμένη ως προς το στελεχιακό δυναμικό και πρόθεσή μου είναι να κάνω το ίδιο μετά τις δεύτερες εκλογές», είπε. Και όταν ρωτήθηκε, αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να προτείνει σε μεμονωμένους βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ ή την Ελληνική Λύση να στηρίξουν μία κυβέρνηση της ΝΔ, απέφυγε να απαντήσει.

Ενδιαφέρον είχε και η απάντησή του σε ερώτηση για την κριτική που του ασκήθηκε για την υπόθεση των υποκλοπών από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή αλλά και τον πρώην υπουργό Βαγγ. Βενιζέλο. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.