Εξαρθρώθηκε δουλεμπορικό κύκλωμα Τούρκων με ιδιωτικά αεροσκάφη και πλαστά διπλωματικά διαβατήρια!
 
Έως 20 000 ευρώ για θέση σε ιδιωτικό αεροσκάφος, έδιναν στους τούρκους δουλέμπορους, εξασφαλίζοντας παράλληλα πλαστά διπλωματικά διαβατήρια και πλήρη ασυλία εντός του τουρκικού κράτους.

Οι μετανάστες, κυρίως Ιρακινοί και Ιρανοί κουρδικής καταγωγής, επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικά αεροσκάφη στην Τουρκία με πλαστά διπλωματικά διαβατήρια. Ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ, στους επίσημους προορισμούς των ταξιδιών (συνήθως η Καραϊβική). Κατά τη διάρκεια των στάσεων σε διάφορα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι μετανάστες εγκατέλειψαν το αεροπλάνο, κατέστρεψαν τα πλαστά διαβατήριά τους και ζήτησαν συστηματικά άσυλο.

Πιστεύεται ότι, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε δουλεμπορικές επιχειρήσεις σε πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, έγιναν αρκετά σχέδια για την πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων επιχειρήσεων. Εκτός από το δουλεμπόριο μεταναστών και την πλαστογράφηση εγγράφων, η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος είναι επίσης ύποπτη για την έκδοση ψευδών επιταγών και την εξαπάτηση αεροπορικών εταιρειών σε μια προσπάθεια να φτιάξει δικό της στόλο. Οι ύποπτοι φέρονται επίσης να εξαπάτησαν ξενοδοχεία μη πληρώνοντας τα τιμολόγια.

Η διακρατική επιχείρηση έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου και οδήγησε σε:

5 συλλήψεις (2 στο Βέλγιο και 3 στην Ιταλία)
7 έρευνες σε σπίτια (1 στο Βέλγιο και 6 στην Ιταλία)
Κατασχέσεις 2 αεροσκαφών, 80.000 ευρώ μετρητά, 1 αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και εξοπλισμός για πλαστογράφηση εγγράφων ταυτότητας (εκτυπωτές καρτών, παραβόλων, ολογράμματα και λευκές πλαστικές κάρτες)
173.000 ευρώ στην Ιταλία

Η Eurojust υποστήριξε τις αρχές που εμπλέκονται στη σύσταση και τη χρηματοδότηση μιας κοινής ομάδας έρευνας (ΚΟΕ) τον Ιούνιο του 2021. Ο Οργανισμός φιλοξένησε επίσης τέσσερις συντονιστικές συναντήσεις για τη διευκόλυνση της δικαστικής συνεργασίας και την παροχή υποστήριξης στις συντονισμένες ερευνητικές προσπάθειες.

Η Europol έδωσε προτεραιότητα στην υπόθεση σε πρώιμο στάδιο, τοποθετώντας έναν ειδικό αναλυτή για να υποστηρίξει τις εθνικές έρευνες για τον εντοπισμό των μελών του εγκληματικού δικτύου και την εξάρθρωση του. Η Europol διευκόλυνε την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και παρείχε οικονομική υποστήριξη. Την ημέρα της δράσης, η Europol ενεργοποίησε έναν εικονικό σταθμό διοίκησης για να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Η Europol απέστειλε επίσης τρεις αναλυτές – έναν στο Βέλγιο και δύο στην Ιταλία – για να διασταυρώσουν τις επιχειρησιακές πληροφορίες με τις βάσεις δεδομένων της Europol και έτσι παρείχε περαιτέρω στοιχεία έρευνας στις συμμετέχουσες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου.

Κατά τα άλλα, η Τουρκία που υποθάλπει όλες αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες, συνεχίζει να θεωρείται σύμμαχος της Δύσης.

www.newsbreak.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.