ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ?? Κιργιστάν-Τατζικιστάν: Αναφορές για “σφοδρές συγκρούσεις” στα σύνορα

 

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ?? Κιργιστάν-Τατζικιστάν: Αναφορές για “σφοδρές συγκρούσεις” στα σύνορα

Η συνοριοφυλακή του Κιργιστάν έκανε λόγο απόψε για «σφοδρές μάχες» με το γειτονικό Τατζικιστάν, υποστηρίζοντας ότι πρόσθετες δυνάμεις των Τατζίκων και εξοπλισμών μετακινήθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών της κεντρικής Ασίας.

Στην ανακοίνωσή της η συνοριοφυλακή αναφέρει ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να αποκρούουν τις επιθέσεις των Τατζίκων. Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για το ποια ξεκίνησε τις συγκρούσεις σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή.

Ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Κιργιστάν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, ότι οι απώλειες είναι «μεγάλες».

Νωρίτερα σήμερα, οι πρόεδροι των δύο χωρών, ο Κιργίζιος Σαντίρ Τζαπάροφ και ο Τατζίκος Εμομάλι Ραχμόν, είχαν διατάξει τα στρατεύματά τους να «αποσυρθούν» από την περιοχή των συνόρων. Ανακοινώθηκε επίσης ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός.

Τα σύνορα μεταξύ του Ταζικιστάν και του Κιργιστάν είναι τακτικά το θέατρο φονικών συγκρούσεων. Σχεδόν τα μισά από τα 970 χιλιόμετρα των συνόρων αμφισβητούνται και η πρόοδος για την οριοθέτησή τους ήταν πολύ αργή τα τελευταία χρόνια. Το 2021 σημειώθηκαν χωρίς προηγούμενο συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τροφοδοτώντας φόβους για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Από Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.