Νέα τροπή στην υπόθεση Βαλυράκη


Στις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη αλλά και στη δικαίωση της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ της οποίας έγινε δεκτή η προσφυγή εναντίον του Εισαγγελέα Δημήτρη Προκοπίου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση.

“Ο Εισαγγελέας θα ελεγχθεί για την απόφασή του να θέσει την υπόθεση «Βαλυράκη» στο αρχείο, όχι γιατί η οικογένειά του θέλει να έρθει σε ρήξη, αλλά γιατί δεν μπορεί μια υπόθεση, που κάτω από την εποπτεία άλλων λειτουργών της δικαιοσύνης, ολοκληρώθηκε ως προς το ανακριτικό σκέλος και τώρα πηγαίνει σε τακτική δικάσιμο, να επιχειρηθεί να περάσει στη λήθη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο”, τόνισε ο κ. Φωτάκης.

Ο νομικός και στενός φίλος τόσο του Σήφη Βαλυράκη, όσο και της οικογένειάς του, αναφέρθηκε στους δύο ψαράδες, οι οποίοι στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν βγει εκείνη την ημέρα για ψάρεμα. Όμως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι . «Τον περασμένο Ιούλιο, μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση των αιτιολογημένων ενταλμάτων προσωρινής κράτησης (χρόνος ρεκόρ για αποφυλάκιση), αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών Χαλκίδας, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση, με εγγυοδοσία σε καθένα από τους κατηγορούμενους, 40.000 €, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ.

Τέλος, ο κ. Φωτάκης αναφέρεται και στα όσα επίσημα έχει καταγγείλει ο βασικός μάρτυρας, ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση και στη συνέχεια, επιχειρήθηκε η δωροδοκία του, γεγονός που κατέθεσε στο Τμήμα Εκβιαστών.

Το μόνο που επιθυμεί η οικογένεια του αείμνηστου Σήφη, είναι να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις συνθήκες του θανάτου του και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.