«Ντράπηκε και η ντροπή» στον ΟΗΕ όπου τα κατεχόμενα της Κύπρου διαμαρτυρήθηκαν για παραβιάσεις!!!


«Ντράπηκε και η ντροπή» στον ΟΗΕ όπου τα κατεχόμενα της Κύπρου διαμαρτυρήθηκαν για παραβιάσεις!!!

«Ντράπηκε και η ντροπή» στον ΟΗΕ , όπου το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, κατέθεσε μέσω Τουρκίας επιστολή με την οποία …διαμαρτύρεται για παραβιάσεις του «εθνικού εναέριου χώρου της»!

Αυτά δεν γίνονται; Κι όμως…

Διαβάστε τα απίθανα που γράφουν στην επιστολή  που κατέθεσε στον ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Feridun H. Sinirlioğlu:

Παράρτημα της επιστολής της 16ης Σεπτεμβρίου 2022 του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα

Κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής μου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μεταξύ 2 Νοεμβρίου 2021 και 26 Αυγούστου 2022 από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα (βλ. συνημμένο).*

Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και συνιστούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών. Είναι επίσης απαράδεκτο ότι το αεροσκάφος που αναφέρεται απέφυγε να ανταποκριθεί στις κλήσεις του κέντρου εναέριου ελέγχου Ercan στη διεθνή συχνότητα έκτακτης ανάγκης (121,5 MHz), κατά σαφή παραβίαση ενός ακόμη διεθνούς κανόνα πολιτικής αεροπορίας που αποσκοπεί στη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα, αυτοδιοικούμενα κράτη στο νησί της Κύπρου, που το καθένα ασκεί κυριαρχία και δικαιοδοσία εντός της αντίστοιχης επικράτειάς του, και ότι οι πτήσεις εντός του κυρίαρχου εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με πλήρη γνώση και άδεια των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας μας. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας για την παροχή υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας και αεροναυτικών πληροφοριών εντός του εθνικού της εναέριου χώρου.

Ενόψει των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις καταγεγραμμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και για την παραβίαση από την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την Ελλάδα των διεθνών κανόνων και κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και ζητούμε την άμεση παύση τέτοιων προκλητικών ενεργειών. Προτρέπουμε επίσης τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα να μην συγχωρήσουν αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις που έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώσουν την ένταση στην περιοχή μας και να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων επιβατών.

(Υπογραφή) Mehmet Dânâ

Εκπρόσωπος

Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Κάποιος να πει στον υπάλληλο του Ερντογάν, τον Τατάρ ότι δεν έχει κράτος. Μαριονέτα σε κατεχόμενο έδαφος είναι. Ποιος θα του το πει όμως;
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.