Σάλος στη Νέα Σμύρνη: Ο δήμος κατεβάζει τον «διακόπτη» σε φώτα και θέρμανση στα σχολεία Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς στη Νέα Σμύρνη λόγω της οδηγίας που δόθηκε από τον δήμο για… περικοπές ενέργειας ακόμα και στα σχολεία.

Ειδικότερα, ο δήμος Νέας Σμύρνης έστειλε επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται η θέρμανση να ανοίγει μόνο τις πολύ πρωινές ώρες και μετά να μένει κλειστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και δασκάλους/καθηγητές, αλλά και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μιλώντας στο Open, επισημαίνει ότι με αυτή την επιστολή «στέλνουν τα παιδιά μας στο κρύο».

Σύμφωνα με την ίδια, «προκαλεί αγανάκτηση καθώς θα επιβραβεύσει τους διευθυντές που θα εξοικονομήσουν ενέργεια. Συν το ότι τα παράθυρα θα παραμείνουν ανοιχτά λόγω κορονοϊού».

Επίσης, αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο αναστέλλονται και εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία τα απογεύματα, καθώς χωρίς θέρμανση δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Όπως υποστήριξε η ίδια, «δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι προς την ίδια κατεύθυνση». 

ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.