Εδιμβούργο: Το «τελευταίο αντίο» στην Βασίλισσα Ελισάβετ



Εδιμβούργο: Το «τελευταίο αντίο» στην Βασίλισσα Ελισάβετ

Στο Εδιμβούργο βρίσκεται λίγη ώρα μετά την πρώτη του ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο βασιλιάς Κάρολος, για να λάβει μέρος στην τελετή προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην ύπαιθρο της Σκωτίας για να πει το τελευταίο «αντίο» στη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας θα μεταφερθεί με πομπή από το παλάτι Χόλιρουντ Χάουζ προς τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς. Την πομπή θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Στις 17:00 θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, ενώ το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό για 24 ώρες


Νωρίτερα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ δήλωσε «βαθιά ευγνώμων» για όσα άκουσε από τους Βρετανούς βουλευτές μετά τον θάνατο της μητέρας του ο οποίος αποκάλυψε τι σήμαινε για όλους η βασίλισσα Ελισάβετ.

Χρησιμοποιώντας μια φράση του Σαίξπηρ ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είπε: «Όπως είχε πει ο Σαίξπηρ για την πρώτη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ένα μοντέλο για όλους τους εν ζωή πρίγκιπες», για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η μητέρα μου ήταν ένα παράδειγμα καθήκοντος χωρίς υστεροβουλία  τα χρόνια που βασίλεψε ως μονάρχης. Στέκομαι εδώ μπροστά σας σήμερα και δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλει και που μας θυμίζει τις ζωντανές κοινοβουλευτικές παραδόσεις στις οποίες τα μέλη και των δύο σωμάτων έχετε αφιερωθεί με την προσωπική σας δέσμευση» ανέφερε ο βασιλιάς Κάρολος και ακολούθως συμπλήρωσε:

«Το Κοινοβούλιο είναι το ζωντανό όργανο της Δημοκρατίας μας και μας θυμίζει τους προηγούμενους κατόχους του αξιώματος το οποίο τώρα εγώ κλήθηκα να αναλάβω».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.