βιντεο,, Η αποδόμηση των «θαυμάτων» της ελληνικής οικονομίας με στοιχεία και αριθμούς! Νίκος Στραβελάκης


Η αποδόμηση των «θαυμάτων» της ελληνικής οικονομίας με στοιχεία και αριθμούς! Νίκος Στραβελάκης
Είναι δύσκολο για έναν πολίτη να ακούει από τη μία την περιγραφή υπουργών επί «της οικονομίας» και «της αναπτύξεως» για την κατάσταση της χώρας και από την άλλη να ζει μια όλο και σκληρότερη καθημερινότητα. Το…κενό μεταξύ των δύο το καλύπτει με τρόπο καταιγιστικό ο οικονομολόγος και διδάσκων Οικονομίας στο ΕΚΠΑ Νίκος Στραβελάκης. Η συνέντευξη του στο militaire.gr απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την οικονομία και την πορεία της, την ενεργειακή κρίση και τι θα μπορούσε να είχε γίνει και στα δύο αυτά θέματα. 

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση με κατακεφαλήν εισόδημα λίγο πάνω από το 60% του μέσου εισοδήματος. Είναι εντυπωσιακό ότι χώρες των Βαλκανίων όπως η Ρουμανία και η Κροατία βρίσκονται σε υψηλότερη θέση όπως και οι άλλες δύο χώρες που υποβλήθηκαν σε μνημόνιο όπως η Ελλάδα…η Ιρλανδία έχει το δεύτερο υψηλότερο κατακεφαλήν εισόδημα στην ένωση παρόλο που το ιδιωτικό της χρέος έφτασε κατά περιόδους στο 900% του ΑΕΠ, αλλά και η Πορτογαλία έχει κατακεφαλήν εισόδημα λίγο πάνω από το 70% του μέσου όρου.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι συνολικά, η πορεία της Ελλάδας, αλλά και των περισσότερων αδύναμων οικονομιών στην ευρωζώνη, είναι αποκλίνουσα από των ευρωπαϊκό μέσο όρο», αναφέρει ο κ.Στραβελάκης.

«…η Ελλάδα 20 χρόνια μετά την υποτιθέμενη Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Ελληνικής οικονομίας έχει σχεδόν το ίδιο μέσο εισόδημα (17.500 ευρώ περίπου) με το 2000 ενώ στο μεσοδιάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι φόροι, κυρίως οι έμμεσοι, καθώς και το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος».

«…πήγαμε το δημόσιο χρέος από 120% σε 236%».

«…μιλάμε για μία μπούρδα, με τον κ. Μητσοτάκη να προσπαθήσει μας πείσει ότι είναι εκπληκτικός διαχειριστής και έχει χρηματοδοτήσει την κατανάλωση με 50 δις σε τρία χρόνια! 50 δις! Αυτό σημαίνει 33% του ΑΕΠ τα χρόνια που είναι στην κυβέρνηση».

Τι γίνεται με το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δις στο οποίο ακουμπούσε η κυβέρνηση; Πόσο έχει απομείνει;

Αποκαλυπτικά όσα λέει για την ενεργειακή κρίση αλλά κυρίως για όσα αρνείται να κάνει η κυβέρνηση για να ανακουφιστεί ο κόσμος. 

Ακόμη πιο αποκαλυπτικός είναι για τα μνημόνια στα οποία μπήκε η χώρα .Ποιοι και γιατί έβαλαν ενέχυρο όλη τη χώρα; Ο κ.Στραβελάκης απαντά.
Από Militaire News 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.