Η Ελβετία προτείνει περιοχή κοντά στη Γερμανία για χώρο πυρηνικών αποβλήτωνΜια περιοχή της βόρειας Ελβετίας κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία θα προταθεί ως ο χώρος για μια προγραμματισμένη υπόγεια τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων στην οποία η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει το 2045, σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ενέργειας ( BFE).

Η λεγόμενη βαθιά γεωλογική αποθήκη αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων και άλλων ραδιενεργών αποβλήτων δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια.
Η εταιρεία πίσω από το έργο, ο Εθνικός Συνεταιρισμός για τη Διάθεση Ραδιενεργών Αποβλήτων (Nagra), που ιδρύθηκε από τους φορείς εκμετάλλευσης πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και την κυβέρνηση, σχεδιάζει να προτείνει την περιοχή του βόρειου Laegern, βόρεια της Ζυρίχης και κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, είπε η εκπρόσωπος του BFE Marianne Zuend.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για να ανακοινωθεί η προτεινόμενη τοποθεσία, πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μόνο μια ανακοίνωση για το πού θα ήθελαν (η Nagra) να χτίσουν», είπε ο Zuend, προσθέτοντας ότι η BFE επιβλέπει τη διαδικασία. «Όλες οι λεπτομέρειες θα πρέπει να επεξεργαστούν τώρα από τον Nagra για να τεθούν στο επίσημο αίτημα που θα υποβάλουν σε περίπου δύο χρόνια στις αρχές».

reuters


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.