Κώστας Σκρέκας: Κόβεται κλιμακωτά η επιδότηση στο ρεύμα – Έρχεται οικονομική εξαθλίωση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις





Κώστας Σκρέκας: «Μαχαίρι» στις επιδοτήσεις για το ρεύμα βάζει η κυβέρνηση, αφού διαπίστωσε πως το μέτρο με το οποίο εν μέρει ακύρωνε τη ρήτρα αναπροσαρμογής προς όλους τους καταναλωτές δεν μπορεί να το «σηκώσει» ο κρατικός Προϋπολογισμός και έτσι εγκαταλείπει τους Έλληνες στην τύχη τους για να πληρώνουν ξανά λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ!

Από τον επόμενο μήνα η επιδότηση από τον κρατικό Προϋπολογισμό για τους λογαριασμούς των καταναλωτών θα περικοπεί ακόμη και στο ένα τέταρτο του ποσού που έχει διατεθεί για τον Σεπτέμβριο.
Εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη.

«Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο υπουργός Ενέργειας.
Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η στήριξη θα είναι τέτοια που να καθιστά πιο προσιτή την τιμή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως ήταν προ κρίσης, καθώς η τιμή έχει αυξηθεί κατά 7 με 10 φορές σε 1,5 χρόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.