ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ARD!!





«Η Τουρκία και η Ελλάδα διαφωνούν εδώ και χρόνια για το καθεστώς ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Όσο συνεχίζονται η αποστολή δυνάμεων και στρατιωτικές ασκήσεις, τόσο εντείνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής αντιπαράθεσης», σημειώνει η tagesschau.de με τίτλο «Κορυφώνεται η διένεξη για νησιά του Αιγαίου».

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης ARD επισημαίνει: “Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετέφεραν περίπου 40 τεθωρακισμένα στη Λέσβο και τη Σάμο, όπως αποδεικνύουν λήψεις μη επανδρωμένων, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», επικαλούμενο κύκλους ασφαλείας. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή τη Δευτέρα και κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών.

Όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρέσβης από την πλευρά του κατηγόρησε την Τουρκία για παράνομες υπερπτήσεις drones πάνω από ελληνικό έδαφος. Ο πρέσβης δήλωσε μάλιστα ότι η Τουρκία αναζητά ένα casus belli, έναν λόγο για πόλεμο.

Για μια ακατοίκητη βραχονησίδα παραλίγο να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ το 1996. Αυτή τη φορά όμως διακυβεύονται περισσότερα: Πρόκειται για τα ελληνικά νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία καθώς και τα Δωδεκάνησα. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβίασε τους όρους, υπό τους οποίους τα νησιά περιήλθαν στην επικράτειά της μετά τους παγκόσμιους πολέμους και ως εκ τούτου αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε αυτά”.

ΠΗΓΗ: DW

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.