Κύματα 7 μέτρων χτυπούν τις ακτές της Κούβας και 50.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους



Ο Ίαν που τις τελευταίες ώρες αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 3 τυφώνα σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της χώρας και το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, χτυπά με σφοδρότητα τις δυτικές ακτές της Κούβας σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Meteoweb.eu, με τον κρατικό μηχανισμό της Φλόριντα να βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και ύψιστη επιφυλακή, αφού αναμένεται να πλήξει με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχοπτώσεις και μεγάλα ύψη κυμάτων τις ακτές της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ειδησεογραφικά μέσα της χώρας, όλα τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ασφαλιστεί για προληπτικούς λόγους στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο προκειμένου να μην υπάρξουν γενικευμένες διακοπές ρεύματος, με αφορμή το γεγονός ότι στο νησί οι άνεμοι κυριολεκτικά ξεριζώνουν τα δέντρα, τα οποία με τη σειρά τους εισβάλλουν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στις αυλές των σπιτιών. Επιπλέον, τα κύματα φτάνουν σε ύψος ακόμα και τα 7 μέτρα, αυξάνοντας δραματικά τον κίνδυνο για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Πολιτική Προστασία της Κούβας έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό για 6 επαρχίες του νησιού, αναγκάζοντας 50.000 κατοίκους στο Πινάρ ντελ Ρίο να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Συγκεκριμένα οι περιοχές είναι : Πινάρ ντελ Ρίο, Αρτεμίσα, Αβάνα, Μαγιαμπέκ, το Σιενφουέγκος και το Ισλα ντε λα Γιουβεντούντ, που βρίσκονται περίπου 340 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Επιμέλεια: Μαρία Φραγκούλη
forecastweather.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.