Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:28,1% ο εισαγόμενος πληθωρισμός – Αύξηση 142% σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο
 

Με υψηλές ταχύτητες «έτρεξαν» και τον Ιούλιο οι ανατιμήσεις στα εισαγόμενα βιομηχανικά προϊόντα, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία να σημειώσει περαιτέρω αύξηση, της τάξης του 28,1%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021. Κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2021 με το 2020 η αύξηση που είχε καταγραφεί ήταν 21,2%. Αυτές οι εξωφρενικές αυξήσεις οδηγούν στην απόλυτη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.  

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση αυτή στον αποκαλούμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» οφείλεται:

— Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 38,4%, και:

— Στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 8,9%.

Από μήνα σε μήνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 1,4% τον Ιούλιο 2022 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2022, έναντι αύξησης 2,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2021.
Αύξηση 142% σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο

Σε ετήσια βάση οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στα εξής προϊόντα: παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού 142,4%, παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου 76,5%, άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου 49,9%, παραγωγή βασικών μετάλλων 22,2%, βιομηχανία ξύλου και κατασκευή προϊόντων από ξύλο και φελλό, εκτός από έπιπλα, κατασκευή ειδών καλαθοποιίας και σπαρτοπλεκτικής 17,7%, χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων 14,4%, βιομηχανία τροφίμων 13,8%, παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων 7,6%, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, με εξαίρεση τα μηχανήματα και τα είδη εξοπλισμού 5,3%, κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων 3,5%, κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων 3,4%, κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού 3,4%.

από imerodromos

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.