Μ. Βρετανία: Πάνω από 2.500 οδηγοί λεωφορείων της Arriva θα απεργήσουν με μισθολογικά αιτήματα


Περισσότεροι από 2.000 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο που εργάζονται για την εταιρεία δημόσιων μεταφορών Arriva θα απεργήσουν από τις 4 Οκτωβρίου με μισθολογικά αιτήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο Unite.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να επιλυθεί η διαμάχη.

Παράλληλα, περίπου 600 οδηγοί λεωφορείων της Arriva με έδρα το Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το συνδικάτο.

«Οι νέες απεργίες των οδηγών λεωφορείων θα προκαλέσουν αναπόφευκτα αναστάτωση για τους επιβάτες σε όλο το Κεντ, αλλά αυτή η διαμάχη είναι αποκλειστικά ευθύνη της Arriva», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τζάνετ Νομπς της Unite.

«Η Arriva έχει αποτύχει πλήρως να αντιμετωπίσει την ένταση των συναισθημάτων των μελών μας καθώς βλέπουν να μειώνονται οι αποδοχές τους. Η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια πρόταση που θα ικανοποιεί τις λογικές προσδοκίες των εργαζομένων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός αξιωματούχος της Unite Στιβ Στόκγουελ.

Οι νέες κινητοποιήσεις απειλούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο δημοσίων μεταφορών της Βρετανίας, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει απεργίες σε εθνικό επίπεδο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Οκτωβρίου ώστε να συμπέσουν με το ετήσιο συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Η Arriva, η οποία έχει κεντρικά γραφεία στο Σάντερλαντ της βόρειας Αγγλίας και ανήκει στην κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn, δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού.

Η επιδείνωση του κόστους ζωής στη Βρετανία έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους σε διάφορους τομείς στη χώρα-από τους σιδηροδρόμους και τις αεροπορικές εταιρείας μέχρι τους δικηγόρους, ακόμη και τους εργαζόμενους στα συνδικάτα-είτε να απειλούν με απεργίες είτε να απεργούν για μισθολογικά ζητήματα.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.