Χρυσός... Κινείται ανοδικά αφήνοντας πίσω του 2,5 χρόνια χαμηλών αποδόσεων

Ανοδικά κινείται ο χρυσός αφήνοντας πίσω τα χαμηλά των 2,5 τελευταιών ετών, καθώς υποχωρεί ελαφρώς το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθιστώντας πιο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,86% στα 1.635, 5 δολάρια η ουγγιά. Στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε στα 1.620, 2 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν άνοδο κατά 0,63% στα 1.643,70 δολάρια.
Ομόλογα και δολάριο οι ανταγωνιστές του χρυσού

«Μετά από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα τη Δευτέρα, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο περιόρισαν ελαφρώς τα κέρδη τους, γεγονός που συνέβαλε στην άμβλυνση της καθοδικής τάσης στην τιμή του χρυσού», εξηγεί ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA, Γκρεγκ Έρλαμ.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε από το υψηλό επίπεδο δύο δεκαετιών που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου  υποχώρησε επίσης από το υψηλό 12ετίας.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  θα συνεχίσει να προχωράει σε επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση και προκαλώντας πωλήσεις στις αγορές μετοχών. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον κατά μία ακόμη ποσοστιαία μονάδα φέτος, δήλωσε  ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς.

Ο χρυσός, που παραδοσιακά θεωρείται ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την πρόσφατη πτώση των μετοχών, καθώς οι επενδυτές συνέρρευσαν στην ασφάλεια του αμερικανικού νομίσματος εν μέσω της γερακίστικης στάσης της Fed όσον αφορά τα επιτόκια.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 2,1% στα 18,72 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κατά 0,71% στα 858,04 δολάρια και το παλλάδιο κατά. 2,28% στα 2.092,792 δολάρια.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.