Παραχώρηση 235 στρεμμάτων από το Δημόσιο στους δήμους, Ελληνικού-Αργυρούπολης,Αλίμου και Γλυφάδας 


Πολλαπλάσιες εκτάσεις και κτίσματα από όσα παραχώρησαν θα λάβουν οι τρεις όμοροι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τη διανομή των κοινωφελών χώρων στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού.

Μετά από ενάμισι χρόνια διαβουλεύσεων και σκληρές αντιπαραθέσεις σε πολιτικό αλλά και τοπικό επίπεδο, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την τελική κατανομή (ανά ΚΑΕΚ ακινήτου) των χώρων που θα λάβουν οι δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Αποδίδεται έτσι μία συνολική έκταση 235 στρεμμάτων και 50 ακινήτων πολλαπλών μελλοντικών χρήσεων, για υπηρεσίες διοίκησης, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού, προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης, καθώς και για αστικές υποδομές.

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε πριν λίγους μήνες στο γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, σε μία μαραθώνια συνάντηση εννέα ωρών που δεν θα τελείωνε ποτέ, αν δεν υπέγραφαν όλοι οι εμπλεκόμενο το «μνημόνιο» συνεννόησης και συνεργασίας –όπως πίεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ανακοινώνοντας τις τελικές αποφάσεις, οι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς και οι δήμαρχοι της περιοχής, τόνισαν ότι στα δύο χρόνια των διαβουλεύσεων άλλαξαν επί τα βελτίω οι κατανομή και οι σχέσεις γης, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται στις τοπικές αρχές και κοινωνίες 235 στρέμματα, δηλαδή περισσότερα από όσα αυτοί παραχώρησαν αρχικά.


Η υπουργική Απόφαση αφορά τη διανομή των κοινωφελών χώρων και χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας που εμπίπτουν στον Μητροπολιτικό Πόλο, με την οποία καθορίζονται οι εν λόγω χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν χωρίς αντάλλαγμα και κατά κυριότητα από το Ελληνικό Δημόσιο στους όμορους δήμους, δηλαδή στους δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η πραγματοποίηση της παραχώρησης συντελέστηκε σε δύο στάδια:

1. Κατά το πρώτο στάδιο, με απόφαση-πλαίσιο του Υπουργείου Οικονομικών και της πολιτικής ηγεσίας αυτού, γίνεται διανομή μεταξύ των προαναφερόμενων Δήμων, των δυναμένων να παραχωρηθούν – ως άνω – χώρων.

Κατά την προετοιμασία και κατάρτιση της εν λόγω απόφασης συνεκτιμήθηκαν και τα επιμέρους αιτήματα και οι ιδιαιτερότητες των ενδιαφερόμενων Δήμων, τα οποία, πρόσφατα και από κοινού, συμφωνήθηκαν. Σημειώνεται δε ότι ορισμένα εξ αυτών διαθέτουν χαρακτηριστικά κοινωφέλειας υπερτοπικής, και όχι μόνο δημοτικής εμβέλειας.

2. Κατά το δεύτερο στάδιο, με βάση την ως άνω απόφαση διανομής, εκδίδεται από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση παραχώρησης ενός εκάστου κοινωφελούς χώρου ή χώρου κοινωνικής ανταποδοτικότητας, προς κάθε έναν από τους Δήμους που υπέβαλαν σχετικά αιτήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.