Υποχρεωτικά από 1 Οκτώβρη τα αντιολισθητικά μέσα


Εικόνες με ακινητοποιημένα οχήματα, που δεν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες επιχειρεί να αποτρέψει το υπουργείο Μεταφορών. Πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των ΙΧ με αντιολισθητικά μέσα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, τα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν: Αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, ή χιονολάστιχα.

Το χρονικό διάστημα της υποχρεωτικότητας είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Τα αντιολισθητικά πρέπει είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο όχημα και τις διαστάσεις των ελαστικών στις οποίες τοποθετούνται.

Το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί σε όσους δεν διαθέτουν τα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα αγγίζει τα 80 ευρώ.

Η συσκευασία ή το κυτίο που περιέχει τα αντιολισθητικά πρέπει να αναφέρει τις διαστάσεις των ελαστικών για τα οποία είναι κατάλληλα ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς η συμβατότητά τους με το όχημα που τα φέρει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.