Κομισιόν: Πηγαίνετε στο Δικαστήριο της ΕΕ να αλλάξετε το «Turkaegean»!



Κομισιόν: Πηγαίνετε στο Δικαστήριο της ΕΕ να αλλάξετε το «Turkaegean»!

Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Πάσα ελπίς εξέλιπεν για την ακύρωση του σήματος «Turkaegean», που καθιέρωσαν οι Τούρκοι στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), εξαιτίας και της ολιγωρίας της Ελλάδος να υποβάλει εγκαίρως τις δέουσες ενστάσεις!

Αυτό τουλάχιστον διαβεβαιώνει ρητά και απερίφραστα ο επίτροπος Breton, σε πρόσφατη γραπτή του απάντηση προς πλειάδα Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών, της Καϊλή και του Λαγού συμπεριλαμβανομένων.

Στην απάντησή του, η οποία κοινοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 2022, ο επίτροπος αναφέρει:

- Στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που είναι Οργανισμός της ΕΕ, έχει ανατεθεί μεταξύ άλλων η καταχώριση εμπορικών σημάτων, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2017/10011. Είναι ανεξάρτητο σε σχέση με τεχνικά θέματα και έχει, νομικά, διοικητική και οικονομική αυτονομία.

- Η εξέταση του σχετικού εμπορικού σήματος διενεργήθηκε από το EUIPO, σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες και διαδικασίες. Η διαδικασία εξέτασης επιτρέπει ενστάσεις, αντιρρήσεις ή παρατηρήσεις τρίτων.

- Η αίτηση εγγραφής ελήφθη τον Ιούλιο 2021 και δημοσιεύθηκε για ενστάσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 για τρεις μήνες.

- Αφού δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, το εν λόγω εμπορικό σήμα καταχωρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Τώρα που το σήμα έχει καταχωριστεί, το EUIPO δεν μπορεί πλέον να το ακυρώσει αυτεπαγγέλτως.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο επίτροπος, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να ζητήσει από το EUIPO να επανεξετάσει αυτό το σήμα μέχρι μέσα αίτησης κήρυξης ακυρότητας που πρέπει να υποβληθεί στο Γραφείο.

Αν κατά τη διάρκεια τέτοιων διαδικασιών θα αποδεικνυόταν ότι το σήμα είναι κατά της δημόσιας τάξης ή ότι οποιοιδήποτε από τους άλλους λόγους ακυρότητας των άρθρων 59 και 60 του κανονισμού για το ευρωπαϊκό σήμα (ΕΕ) 2017/1001 υπάρχουν και πληρούνται οι προϋποθέσεις που καθορίζονται σε αυτό το σήμα, θα είναι κηρύχθηκε άκυρη.

Επομένως, οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα με το εν λόγω σήμα μπορεί τώρα να ξεκινήσει επανεξέτασή του υποβάλλοντας ένα τέτοιο αίτημα στο EUIPO.

Σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί, αυτό το άτομο μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ ως έσχατη λύση, η οποία είναι τελικά η απόλυτη και μοναδική αρχή για να αποφασίσει εάν το εμπορικό σήμα «Turkeagean» παραβιάζει πράγματι το Δίκαιο της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές που υπέβαλαν το σχετικό ερώτημα είναι η Εύα Καϊλή, ο Ιωάννης Λαγός και οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου.
.zougla.gr
 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.