Ξεκίνησε η μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο LANA






 

Μετά την επιστροφή του δεξαμενόπλοιου στο Ιράν αναμένεται και η απελευθέρωση των 47 ναυτεργατών των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων.

Ξεκίνησε η μεταφορά του πετρελαίου πίσω στο υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιο Lana, αφού το φορτίο του κατασχέθηκε από τις ελληνικές αρχές νωρίτερα φέτος έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα.

«Η μεταφορά έχει ξεκινήσει», δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος, υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters. Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε σήμερα, προσθέτοντας ότι η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η απομάκρυνση του πετρελαίου από το Lana ώθησε τις ιρανικές δυνάμεις τον Μάιο να κατασχέσουν δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο της Μέσης Ανατολής, τα οποία δεν έχουν ακόμη απελευθερωθεί. 


Το Lana είχε αγκυροβολήσει στα ανοικτά του ελληνικού λιμανιού του Πειραιά από τα τέλη Ιουλίου περιμένοντας να φορτώσει εκ νέου μέρος του φορτίου πετρελαίου που βρισκόταν στο δεξαμενόπλοιο Ice Energy, το οποίο ναυλώθηκε από την Ουάσιγκτον και αναμενόταν να αποπλεύσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας αποφασίσει ότι το φορτίο πρέπει να επιστραφεί στο Ιράν. 

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε τον Ιούλιο ότι η Ουάσινγκτον «σέβεται το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή πέρασε από την ελληνική δικαστική διαδικασία».

Η Κλερ Γιούνγκμαν, επικεφαλής του επιτελείου της αμερικανικής οργάνωσης United Against Nuclear Iran, η οποία παρακολουθεί την κυκλοφορία δεξαμενόπλοιων που σχετίζονται με το Ιράν, υποστήριξε ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος των ΗΠΑ «είχε την ευκαιρία να πάρει θέση». «Αντίθετα, αυτή η απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων λέει στο Ιράν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις για την πειρατεία δεξαμενόπλοιων», δήλωσε η Γιούνγκμαν στο Reuters.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.