H Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πυρηνική δοκιμή προειδοποιεί ο ΟΗΕ


Ανησυχίες για την διεξαγωγή της πρώτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας μετά το 2017, εγείρει εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που διέρρευσε την Παρασκευή σε ειδεισεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την οποία η Πιόνγιανγκ, έχει  εντείνει το τελευταίο διάστημα, τις σχετικές προετοιμασίες σε χώρο δοκιμών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την αναφορά ανεξάρτητων παρατηρητών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επικαλείται το Reuters «οι εργασίες στον χώρο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκε-ρι ανοίγουν τον δρόμο για πρόσθετες πυρηνικές δοκιμές για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων». Παράλληλα, ίδιες πηγές αναφέρουν στο Reuters ότι ανοικοδομούνται δομές που είχαν καταστραφεί το 2018, όταν η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης για αυξημένη παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε άλλα μέρη της Βόρειας Κορέας και κυρίως στην Γιονγκμπιόν , που αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της χώρας.

North Korea 'paves the way' for more nuclear tests, U.N. report says https://t.co/zzF0ASA4oc pic.twitter.com/Hlav5gKOwg

— Reuters (@Reuters) August 5, 2022

Πηγή: Reuters


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.