Guardian για Ελλάδα: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Εύθραυστη η οικονομία


Αφιέρωμα στην Ελλάδα φιλοξένησε ο Guardian, όπου επισημαίνεται ότι «παρά τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των τουριστών, η ελληνική οικονομία παραμένει εύθραυστη και ευάλωτη».

Όπως αναφέρεται, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται πρωτοφανή αριθμό επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, με αποτέλεσμα οι τουριστικές αρχές να βλέπουν τον κλάδο να ανθίζει πέραν του προσδοκώμενου.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στην Αθήνα, όπου έπειτα από δύο «χαμένα» χρόνια πανδημίας, οι τουρίστες έχουν επιστρέψει μαζικά. Συνολικά, σημειώνει ο Guardian, τα αριθμοί φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν το ιστορικό ρεκόρ του 2019, όποτε η Ελλάδα είχε 33,1 εκατ. τουρίστες.

Τεράστια είναι η αύξηση και στις κρουαζιέρες, αλλά και στην κίνηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο όπως επισημαίνεται στη βρετανική εφημερίδα έχει μείνει ανεπηρέαστο από τις καθυστερήσεις που επικρατούν σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης. Μάλιστα, η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό είναι στη στελέχωση του τουριστικού κλάδου.

Ωστόσο, παρά τα εξαιρετικά στοιχεία για τον τουρισμό φέτος, «οι Έλληνες ξέρουν ότι βρίσκονται ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα», αναφέρει ο Guardian. Ο πληθωρισμός έφτασε το 11,5% σε υψηλό 28ετίας αυτό τον μήνα, σύμφωνα με την Eurostat. Αυτό σημαίνει ότι με κατώτατο μισθό στα 713 ευρώ, όπου το 43% του εργατικού δυναμικού δεν έχει διαθέσιμο εισόδημα για διακοπές, οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει.

«Τα ελληνικά εισοδήματα είναι χαμηλότερα από τα μέσα εισοδήματα στην Ε.Ε. ιδίως λόγω των ετών της κρίσης», δήλωσε στον Guardian ο Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ.

«Βρισκόμαστε σε μία οικονομία, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει, μία οικονομία η οποία έχει συρρικνωθεί 25%», δήλωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε «παρότι τώρα αναπτύσσεται ταχύτερα από πολλές άλλες στην Ευρώπη εν μέρει χάρη στον τουρισμό, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τεράστιες απειλές που δεν μπορούν να αγνοηθούν».

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.