Συνεργασία ελληνικής και αμερικανικής δικαιοσύνης για το σκάνδαλο με την πώληση της Euromedica







Την συνδρομή της Αμερικανικής Δικαιοσύνης ζητάει η Ελληνική Δικαιοσύνη κατά την διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο το αμερικανικό Fund Farallon λειτούργησε στην περίπτωση της Euromedica, καθώς εξετάζονται καταγγελίες για αρπαγή της εταιρίας με ψεύδη στοιχεία και ανορθόδοξες ενέργειες που παραβαίνουν τις νομοθεσίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Το Farallon είναι ένα μεγάλο Fund που επενδύει χρήματα επενδυτών του στη παγκόσμια αγορά, επομένως σύμφωνα με την Αμερικανική Νομοθεσία πρέπει να τηρεί τους νόμους της Πατρίδας του και παράλληλα τους νόμους στις χώρες που επενδύει. Είναι κανόνας ότι πρέπει επίσης να προφυλάξει τους επενδυτές του, απαγορεύοντας δια ροπάλου κάθε παρανομία. Απαιτείται χρηστή διοίκηση παντού χωρίς τσαρλατάνους.

Οι νομοθεσία είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη άρα και στην Ελλάδα. Επομένως η ελληνική Δικαιοσύνη παρατηρώντας σημάδια κακής και παράνομης διαχείρισης στην Euromedica, υποχρεωτικά ενημερώνει την Αμερικανική Δικαιοσύνη και ζητάει την συνδρομή της καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και χειρίζεται περιπτώσεις εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο που μόχλευσαν αξίες ακινήτων για να ωφεληθούν και τα στελέχη τους βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ποινικά αδικήματα ως κατηγορούμενοι.

Στην περίπτωση της Euromedica έχουν εντοπιστεί ψεύτικοι και αδημοσίευτοι ισολογισμοί χωρίς σωστά λογιστικά και οικονομικά στοιχεία, όπως επιβάλλει ο νόμος.
Euromedica 


Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην Αμερικανική Δικαιοσύνη.

Εν ολίγοις το συγκεκριμένο αμερικανικό fund δρούσε ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων ως να βρίσκονταν σε χώρα Μπανανία με μοναδικό στόχο το γρήγορο κέρδος και την εξαγωγή αυτού σε υπεράκτια παραδεισένια νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.