Νορβηγία: Ο βασιλιάς Χάραλντ Ε' εισήχθη στο νοσοκομείο


Ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ Ε', 85 ετών, εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις λόγω πυρετού, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα Ανάκτορα.

Ο μονάρχης, που βρίσκεται στον θρόνο τα τελευταία 31 χρόνια, εκδήλωσε πολλαπλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια: Covid, εγχείρηση στο γόνατο το 2021 και αναπνευστικά προβλήματα την προηγουμένη χρονιά.

Η κατάστασή του είναι "στάσιμη", σύμφωνα με σύντομη ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Ο βασιλιάς, του οποίου τα καθήκοντα έχουν κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, είχε υποβληθεί επίσης σε εγχείρηση το 2003 για καρκίνο στην ουροδόχο κύστη, μετά είχε υποβληθεί σε άλλη επέμβαση το 2005 για προβλήματα στην καρδιακή βαλβίδα, η οποία είχε αντικατασταθεί σε άλλη εγχείρηση το 2020.

Δεινός αθλητής και διαπρεπής ιστιοπλόος, ο Χάραλντ Ε' που μετείχε συγκεκριμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας την περασμένη εβδομάδα, αρνείται να παραιτηθεί.

Εγγονός του Χάακον Ζ', ο Χάραλντ Ε' ήταν πρώτος στη σειρά διαδοχής του νορβηγικού θρόνου. Μετά τον θάνατο του πατέρα του Όλαφ Ε΄, τον διαδέχθηκε στον θρόνο την 17η Ιανουαρίου 1991.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.