Νότης Μαριάς από τα Ανώγεια: Ό αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται


Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 78 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων συμμετείχε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», πρώην Ευρωβουλευτής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους των Ανωγείων καθώς και με τον γνωστό αγωνιστή Παπά – Ανδρέα Κεφαλογιάννη.

Ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε:

«Τιμούμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων και εμπνεόμαστε από το θάρρος και τους αγώνες τους ενάντια στο ναζισμό και στον φασισμό. 

Από εδώ από τα Ανώγεια καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και έμπρακτα στην διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οι οποίες ως γνωστόν συμπεριλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις Αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών μας». 

Και Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση οφείλει  άμεσα:

1.Nα προσφύγει κατά της Γερμανίας στο αρμόδιο διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. 

2.Nα εγγράψει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον νέο κρατικό προϋπολογισμό. 

3.Nα τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

4.Να δώσει άδεια μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που έχει δικαιώσει τους Διστομίτες

Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.