Η Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν , με μαχητικά αεροσκάφη να τη συνοδεύουν και την Κίνα να απειλεί


Η Πελόζι προσγειώθηκε στην  Ταϊβάν , με μαχητικά αεροσκάφη να τη συνοδεύουν και την Κίνα να απειλεί

Αμερικανικά  ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αεροπλάνο της Αμερικανίδας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι έχει εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν,και έχει προσγειωθεί στην ταιβαν  ενώ η  η πτήση συνοδεύεται από πολεμικά αεροσκάφη της Ταΐβάν.

Την ίδια ώρα  αμερικάνικα μαχητικά  καταφτάνουν από την Ιαπωνία και  η Κίνα έκλεισε τον εναέριο χώρο στο στενό της Ταΐβάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινεζικά αεροσκάφη έχουν απογειωθεί από τις βάσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως το αεροπλάνο της Πελόζι αναχώρησε από τη πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, και απέφυγε τη στρατιωτικοποιημένη Νότια Κινεζική Θάλασσα, περνώντας από τον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, και πλέον έχει λάβει πορεία προς τη Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Ως εκ τούτου όλα τα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι με τους Κινέζους να απειλούν ακόμη με στρατιωτικά μέτρα εναντίον του αμερικανικού αεροσκάφους.

Η Ταϊβάν έχει θέσει σε ετοιμότητα τα αντιαεροπορικά της καταφύγια ενώ από την πλευρά της η Κίνα που θεωρεί έδαφός της την Ταϊβάν έχει αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτήν. 

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι «αποφασισμένες», «ικανές» και «πεπεισμένες» ότι θα μπορέσουν να προστατεύσουν τη νήσο έναντι των αυξημένων απειλών της.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.