Κίνα-Ρωσία-Ινδία σε κοινή στρατιωτική άσκηση

 

 Κίνα-Ρωσία-Ινδία σε κοινή στρατιωτική άσκηση

Η Κίνα στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στη Ρωσία για συμμετοχή σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες θα έχουν παρουσία δυνάμεις, της Λευκορωσίας, της Μογγολίας, του Τατζικιστάν και άλλων χωρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας, το οποίο διαβεβαίωσε όλο αυτό «δεν έχει σχέση με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση».

Τον περασμένο μήνα, η Μόσχα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων ονόματι «Βοστόκ» («Ανατολή»), από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Άμυνας, τα στρατεύματα αποστέλλονται στη Ρωσία «σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του κινεζικού και του ρωσικού στρατού και τη συναίνεση».

«Στόχος είναι η εμβάθυνση της πρακτικής και φιλικής συνεργασίας με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, η ενίσχυση του επιπέδου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και η ενίσχυση της ικανότητας ανταπόκρισης σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πριν από έναν χρόνο, επίσης τον Αύγουστο, η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη βορειοκεντρική Κίνα στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επαίνεσε τις συγκεκριμένες ασκήσεις -που έφεραν την κωδική ονομασία «Sibu/Cooperation-2021»- στην κινεζική επαρχία Νινγζιά* και πρότεινε ότι θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν περαιτέρω.

Τον Οκτώβριο, η Ρωσία και η Κίνα πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Μέρες αργότερα, ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στον δυτικό Ειρηνικό.

Τον επόμενο μήνα, ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι είχε απογειώσει μαχητικά αεροσκάφη ύστερα από την εισβολή δυο κινεζικών και επτά ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνάς της κατά τη διάρκεια επιχείρησης που το Πεκίνο αποκάλεσε «τακική εκπαίδευση».
Από
Militaire News

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.