Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) καταδικάζει «τις νομικές ενέργειες που αποσκοπούν στη φίμωση και τον εκφοβισμό του Τύπου στο πλαίσιο του σκανδάλου των παράνομων κυβερνητικών πρακτικών στην Ελλάδα, ιδίως των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών». Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση με όσα αποκαλύπτονται.

Στην ανακοίνωση της η EFJ «καταδικάζει την καταχρηστική δίωξη που ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Αυγούστου ο Γρηγόρης Δημητριάδης, παραιτηθής  σύμβουλος και ανιψιός του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρογιάννου, καθώς και κατά της ιστοσελίδας Reporters United και της εφημερίδας EfSyn…»

«Απαιτούμε την άμεση απόσυρση αυτών των αγωγών, οι οποίες αποσκοπούν μόνο στον εκφοβισμό του Τύπου και στην αποτροπή της αποκάλυψης των παράνομων και αντιδημοκρατικών πρακτικών όσων βρίσκονται στην εξουσία στην Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος της EFJ Maja Sever.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Στις 29 Ιουλίου, ο Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, παραδέχτηκε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι οι υπηρεσίες του παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη από τις 15 Μαΐου έως τις 12 Αυγούστου 2020. Έγινε γνωστό ότι ο δημοσιογράφος παρακολουθούνταν επίσης από spyware Predator από τις 12 Ιουλίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

«Καλούμε τις ελληνικές δικαστικές αρχές να ενεργοποιήσουν τις δικαστικές έρευνες σε ιδιωτικούς και δημόσιους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό, οι οποίοι χρησιμοποιούν το λογισμικό Predator για να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της EFJ Ricardo Gutiérrez. «Τους καλούμε να ρίξουν φως στις παράνομες υποκλοπές δημοσιογράφων από τις υπηρεσίες πληροφοριών και να εντοπίσουν και να καταδικάσουν τους υπεύθυνους. Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, αλλά η παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.