Γερμανία: Δυσαρέσκεια της Τουρκικής Κοινότητας για τη στάση της υπ. Εξωτερικών Αν. Μπέρμποκ


Κριτική για τη στάση της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη διατύπωσε η Τουρκική Κοινότητα Γερμανίας.

«Θα προτιμούσα ορισμένα θέματα να είχαν συζητηθεί διπλωματικά πίσω από κλειστές πόρτες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει κανείς να βρίσκει άλλες μεθόδους για να συζητήσει», δήλωσε στο Δίκτυο RND ο πρόεδρος της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας Γκιοκάι Σοφούογλου, επισημαίνοντας ότι οι δύο υπουργοί «απομακρύνθηκαν από τη γλώσσα της διπλωματίας και ο καθένας τους μίλησε με μηνύματα προς την εσωτερική πολιτική».

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «ο πληθυσμός τουρκικής καταγωγής να μην υποφέρει κάτω από αυτές τις συνθήκες», όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες αντιπαραθέσεις.

Ο κ. Σοφούογλου εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ανναλένα Μπέρμποκ συναντήθηκε στην Τουρκία με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. «Διακρίνω κάποια αλλαγή μοντέλου με την κυρία Μπέρμποκ. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά την αντιπολίτευση. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό, διότι η αντιπολίτευση μπορεί πάντα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει κανείς να καλλιεργεί τις σχέσεις του», σχολίασε.

πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.