Δικαίωση για τους απολυμένους υπαλλήλους των Λιπασμάτων Καβάλας



Δικαιώθηκαν οι απολυμένοι των Λιπασμάτων Καβάλας από το Δικαστήριο. Η ομαδική τους απόλυση κρίθηκε άκυρη από το δικαστήριο, το οποίο παράλληλα υποχρεώνει την εταιρεία να καταβάλει σε όλους τους, μισθούς υπερημερίας.

Την υποχρεώνει ακόμα να τους καταβάλει χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ με τόκο για ηθική βλάβη. Παράλληλα το δικαστήριο ζήτησε από τον εισαγγελέα να ερευνήσει την τέλεση απάτης κατ' εξακολούθηση με συνολική ζημιά κακουργηματικού χαρακτήρα πάνω από 120.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων είχαν απολυθεί το 2016 με μηνύσεις εναντίον τους, όταν οι ίδιοι είχαν αρνηθεί να αλλάξουν την εργασιακή τους σχέση. Στη συγκεκριμένη «μάχη» είχαν δικαιωθεί και επαναπροσληφθεί.

Δεν επέστρεψαν ωστόσο ποτέ στο αντικείμενο εργασίας τους, ενώ από τις αρχές του 2020 δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στο εργοστάσιο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.