ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ





Τραγωδία σημειώθηκε στο όρος Φαλακρό στη Δράμα όπου είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τριών αθλητών που πήραν μέρος σε ορειβατικό αγώνα. Τραγική κατάληξη είχε όμως ο αγώνας δρόμου για τους δύο εκ αυτών, καθώς ένας 55χρονος άνδρα έχασε τη ζωή του και ένας 56χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κεραυνό.

Οι τρεις αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.

Οι τρεις αθλητές απομακρύνθηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και χάθηκαν τα ίχνη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκαν από κεραυνό, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι ένας 56χρονος είναι εγκαυματίας, ενώ ο άνδρας 55 ετών που χτυπήθηκε από κεραυνό, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, ο τρίτος άνδρας της παρέας είναι καλά στην υγεία του και είναι εκείνος που κατάφερε να ενημερώσει τις Αρχές.

Πώς έγινε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Δράμα

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός τα ξημερώματα όταν έγινε κλήση στο 112 για τους τρεις αγνοούμενους. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής τόνισε ότι η επιχείρηση είναι πολύ δύσκολη μιας και στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Σε εξέλιξη #επιχείρηση_εντοπισμού και διάσωσης τριών ατόμων στην περιοχή Πύργοι του όρους Φαλακρού Δράμας. Επιχειρούν 14 #πυροσβέστες με 5 οχήματα.
    — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2022

Δυστυχώς, η επιχείρηση είχε τραγική κατάληξη, καθώς ο ένας άνδρας 55 ετών εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ενώ ένας 56χρονος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος. Πρόκειται για δύο αθλητές τους Σ. Σ. και Χ.Ε που συμμετείχαν στον αγώνα Six Peaks.

Η σορός και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης που έφυγε από τη Λήμνο για να τους παραλάβει.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, ο τρίτος άνδρας είναι καλά στην υγεία του και είναι εκείνος που κατάφερε να ενημερώσει τις Αρχές. Ο τρίτος άνδρας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ραφαέλα Τζίμα, κατάφερε να πάει σε ένα ασφαλές σημείο.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Με σοβαρά εγκαύματα ο 55χρονος τραυματίας 

Ο 55χρονος είναι σοβαρά εγκαυματίας, και συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα στο στήθος, στο αριστερό χέρι αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, μετέδωσε το voria.gr ενώ προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει και να ακούσει από τον θόρυβο και από το σοκ.

Όπως σημείωσε στο voria.gr ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση καθώς τα άτομα ήταν κοντά στην κορυφή του όρους, σε δύσβατο σημείο με αρκετά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.