ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ!





Συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντομίρ Ζελένσκι και τον Δήμαρχο Κιέβου Βιτάλι Κλιτσκο, είχε υ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Κίεβο, με αντιπροσωπεία Δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων.

Σκοπός της αποστολής των Δημάρχων ήταν η υπογραφή συμφωνίας στήριξης της βιώσιμης ανοικοδόμησης των ουκρανικών πόλεων. Η συμφωνία που υπεγράφη, παρουσία του Ουκρανού Προέδρου.
Μπακογιάννης: «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας πρέπει να ξεκινήσει σήμερα»

Ο Δήμαρχος της Αθήνας, αναφερόμενος στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας επισήμανε ότι η στήριξη και η ενεργή συμβολή στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αποτελεί υποχρέωση ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι μια μακρά διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει σήμερα. Ο δημοκρατικός κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να στηρίξει αυτόν τον Μαραθώνιο με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα. Η Αθήνα με όλες της τις δυνάμεις θα είναι μέρος της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την ανοικοδόμηση των Ουκρανικών πόλεων και της στήριξης του φίλου Ουκρανικού λαού».
Ζελένσκι: Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια

Απευθυνόμενος στους δημάρχους, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό που εσείς οι Δήμαρχοι εν μέσω του πολέμου επιδείξατε γενναιότητα και ήρθατε στην Ουκρανία, στην πρωτεύουσά μας το Κίεβο. Ευχαριστώ πολύ και τις κυβερνήσεις σας.

Εκτιμώ την υποστήριξή σας στον αγώνα μας για εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα. Ειδικά τώρα, η επίσκεψή σας είναι πολύ σημαντική. Όταν μιλάμε για την βοήθεια και την υποστήριξη – ανθρωπιστική, στρατιωτική, πολιτική, – είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχνάμε τη βοήθεια στην ανοικοδόμηση των πόλεων και των κοινοτήτων μας. Και είναι σημαντικό η ανοικοδόμηση να ξεκινάει όχι μετά τον πόλεμο αλλά τώρα.

Πρέπει να διασφαλιστούν και να παρασχεθούν ανθρωπιστικά μέτρα που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους στην Ουκρανία να επιστρέψουν στην κανονική ζωή. Αυτό είναι πολύ δύσκολο για μας, για τον προϋπολογισμό μας. Γιατί διαθέτουμε σχεδόν όλα τα χρήματά μας για την ενίσχυση του στρατού. Για αυτό θα είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.