Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Εισαγγελική παρέμβαση Ντογιάκου όχι για τις παρακολουθήσεις αλλά για τη διαρροή


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη μετά τις παραιτήσεις του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων και του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωστοποίησε πως ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει αναλάβει  προσωπικά την ποινική προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διερευνηθεί όχι η ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση αλλά … το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία, που εμπεριέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα, τα οποία εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια άρσεως απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των παρακολουθούμενων για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

Εξετάζεται με δύο λόγια ο τρόπος με τον οποίον διέρρευσαν τα στοιχεία με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθεί στους παρακολουθούμενους πως παρακολουθούνται και όχι όπως θα περίμενε κανείς ποιος, με ποιόν τρόπο και για ποιόν λόγο παρακολουθούσε τα τηλέφωνα. Φαίνεται λοιπόν να μπαίνουν στο στόχαστρο οι παρακολουθούμενοι και όχι αυτοί που τους παρακολουθούσαν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.