Δημοσίευμα της Καθημερινής αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις υποκλοπές!Τουλάχιστον αλλά 8 πολιτικά πρόσωπα επαρακολουθουντο





Οι παρακολουθήσεις διενεργούνταν με το Predator

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των υποκλοπών.
Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα 7-8 πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή της Κυριακής
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις μέσω νόμιμης επισύνδεσης, για να διαπιστωθούν θα πρέπει να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου της Υπηρεσίας.
Παράλληλα η εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικής πηγές τονίζει ότι υπηρεσιακοί παράγοντες σε σοβαρές αστυνομικές έρευνες, είχαν υπονοήσει ότι υπήρχε δυνατότητα υποκλοπής μηνυμάτων προσώπων – στόχων ακόμα και μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Viber.
Πρόκειται για δυνατότητες που δεν έχουν τα γνωστά συστήματα επισύνδεσης της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ.
«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρακολουθήσεων παραμένει στην κυριότητα ιδιωτικής εταιρείας με την ΕΥΠ και έναν μικρό αριθμό προσώπων να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του λογισμικού έναντι αντιτίμου.
Το Predator, υποστηρίζουν, δεν αγοράστηκε αλλά νοικιάστηκε για συγκεκριμένο διάστημα» αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

Γεραπετρίτης: Δεν εξαιρείται κανείς

Mε νέα παρέμβασή του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζει ότι, εκ του νόμου, κανείς δεν εξαιρείται από την άρση απορρήτου, εάν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθαρίζει ότι εκείνος που παρακολουθείται από την ΕΥΠ, μπορεί μεν να ενημερωθεί εκ των υστέρων, αλλά μόνο όταν ο λόγος της παρακολούθησής του ήταν για τη διακρίβωση εγκλημάτων και όχι για εθνικούς λόγους.
«Το περιεχόμενο της επικοινωνίας, εφόσον δεν προκύψει λόγος, καταστρέφεται και το υποκείμενο της άρσης μπορεί να ενημερώνεται εκ των υστέρων, όταν η άρση έγινε για τη διακρίβωση εγκλημάτων, αλλά όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ο νόμος δεν διακρίνει κατηγορίες πολιτών που είναι απόλυτα προστατευμένες από την άρση απορρήτου όταν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις», τονίζει στην Καθημερινή.

Ηλιόπουλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί.
Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι "σκοτεινές δυνάμεις" που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.